Σήμερα η επιβεβαίωση του πλεονάσματος από τη Eurostat

Η Eurostat μπορεί να ανακοινώσει πλεόνασμα έως και 3,4 δισ. ευρώ με βάση τις ενδείξεις και τα δημοσιονομικά στοιχεία που της κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 14 Απριλίου

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η επιβεβαίωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, εξέλιξη που θα ανοίξει επισήμως τη συζήτηση για τη νέα μείωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η Eurostat μπορεί να ανακοινώσει πλεόνασμα έως και 3,4 δισ. ευρώ με βάση τις ενδείξεις και τα δημοσιονομικά στοιχεία που της κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 14 Απριλίου. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group η οποία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ, ύψους 6,3 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος, η συγκεκριμένη είναι ημερομηνία – σταθμός, καθώς η επιβεβαίωση του πλεονάσματος αποτελεί μία από τις δύο προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους. «Μαζί με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων η μπάλα βρίσκεται πλέον εξ ολοκλήρου στην πλευρά των δανειστών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ