Στα δικαστήρια η Πόρσε για τον θάνατο του Πολ Γουόκερ

Σοκ είχε προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Πολ Γουόκερ και του φίλου του Ρότζερ Ρόντας όπου έχασαν την ζωή τους μετά από ατύχημα που είχαν με την Πόρσε. Έξι μήνες μετά το περιστατικό η χήρα του Ρόντας αποφάσισε να κάνει μήνυση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Κριστίν Ρόντας υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός και οι μηχανικές ατέλειες του αυτοκινήτου οδήγησαν στον θάνατο του άνδρα της και τον Πολ Γουόκερ. Παρότι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι η αυξημένη ταχύτητα και τα παλαιά ελαστικά προκάλεσαν την εκτροπή του οχήματος, αποκλείοντας τη μηχανική βλάβη, η Ρόντας ισχυρίζεται πως η Carrera GT είχε σχεδιαστικά και κατασκευαστικά λάθη.

Αναλυτικά, η Ρόντας κατηγορεί την Πόρσε λέγοντας πως στο αυτοκίνητο σημειώθηκε έκρηξη μετά την μοιραία πρόσκρουση σε κράσπεδο, σε ένα δέντρο και στο φανάρι, επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ανάρτηση, αλλά και στο σύστημα καυσίμων, ενώ δε διέθετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας ώστε να προστατευθούν οι επιβαίνοντες. Παρ” όλα αυτά οι ειδικοί επισημαίνουν πως καμία βλάβη δεν εντοπίστηκε σε φρένα, γκάζι, αναρτήσεις και σύστημα καυσίμων.

Σύμφωνα με την Κριστίν Ρόντας, ο σύζυγος της και ο Πολ Γουόκερ θα ήταν ακόμα ζωντανοί αν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας από την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Πόρσε δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την μήνυση της χήρας αλλά παράλληλα έγινε γνωστό πως έχει στον πλευρό της τον δικηγόρο των διασημοτήτων, Μαρκ Τζον Γκεράγκος, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει τον Μάικλ Τζάκσον, την Γουινόνα Ράιντερ, τον Κρις Μπράουν, ενώ βρέθηκε και στο πλευρό της οικογένειας του Ντέιβιντ Καραντάιν στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του.

Πηγή: KoolNews.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ