Στα ίχνη «βαρόνων της κόκας» η ΕΛ.ΑΣ.

Προσπάθησαν να περάσουν 17 κιλά καθαρής κοκαΐνης μέσα σε κιβώτια με μπανάνες

Τους «βαρόνους της κόκας» στην Ελλάδα αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, καθώς προσπάθησαν να «εισάγουν» στη χώρα μας περίπου 17 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Το «εμπόρευμα» βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός κιβωτίων με μπανάνες από την Κολομβία. Μάλιστα, το διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών είχε τοποθετήσει και ειδικό σύστημα GPS, προκειμένου να παρακολουθεί με ακρίβεια τη μεταφορά της κόκας.

Tο μεσημέρι της Τρίτης, σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής-διακίνησης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους 16 κιλών και 820 γραμμαρίων.

Καταγγελία

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκε από την ανωτέρω εταιρεία, ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων μπανάνας που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε τρία χάρτινα κιβώτια επιμελώς κρυμμένα, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα.

Έπειτα από έλεγχό της, βρέθηκαν 14 αυτοσχέδια πακέτα, περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD», που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 16 κιλών και 820 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο, από της Κολομβία στο λιμένα Bergeggi Ιταλίας. Το εμπόρευμα, με προορισμό την Ελλάδα, φορτώθηκε σε τρία φορτηγά αυτοκίνητα, διαφόρων μεταφορικών εταιρειών, τα οποία εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Πατρών.

Tην 2-5-2014 εκφορτώθηκε στην αποθήκη της εταιρείας, απ’ όπου θα άρχιζε η διανομή του σε διαφόρους εμπόρους. Επίσης, εντός ενός χαρτοκιβωτίου, βρέθηκε συσκευή εντοπισμού GPS (μέσα σε ειδικό κουτί με μπαταρία), με τη βοήθεια της οποίας η εγκληματική οργάνωση παρακολουθούσε και γνώριζε  ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση του φορτίου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εκδόθηκαν αναζητήσεις, μέσω των αρμοδίων αρχών, για εντοπισμό και έλεγχο παρόμοιων φορτίων της ίδιας παρτίδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ