-

Σταϊκούρας: Δημοσιονομική πειθαρχία και ανεργία οι προτεραιότητες της Προεδρίας

Ο αν. υπουργός Οικονομικών παρευρέθηκε στην Άτυπη Συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της ΕΕ στο Ζάππειο

Στην Άτυπη Συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της ΕΕ που έλαβε χώρα σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά την τοποθέτηση του και αφού ανέπτυξε το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της ΕΕ κατά την Ελληνική Προεδρία, ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε τη θεματολογία της Άτυπης Συνάντησης.

Συγκεκριμένα, ο αν. υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι δύο θεματικές ενότητες της Συνάντησης, η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας, συνιστούν βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας εστίασε αφενός στην ανάγκη εξορθολογισμού του προσωπικού στις αποκεντρωμένες δομές της ΕΕ και αφετέρου στο γεγονός ότι τα μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα της ανεργίας στους νέους σε ορισμένα κράτη-μέλη, ιδίως στην Ελλάδα, απαιτούν αποφασιστική δράση σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως και στοχευμένα μέτρα και ενεργητικές πολιτικές.

Πολιτικές, σε μία Ευρώπη που θα στηρίζεται σε κοινές αξίες και θα εδράζεται στην αρχή της δημιουργικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ