Στη δικαιοσύνη ομογενής αστυνομικός για να διατηρήσει το… μούσι του!

«Για 37 χρόνια δεν παράκουσα εντολή αλλά αυτή η εντολή δεν έχει να κάνει με τη δουλειά μου έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου, με την εικόνα μου. Είναι ζήτημα αρχής» δηλώνει ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας θα κρίνει τελικά αν ένας ομογενής αστυνομικός έχει το δικαίωμα να έχει… μούσι.

Πρόκειται για τον αρχιφύλακα της Αστυνομίας της Βικτώριας Βασίλη Χρυσανθακόπουλο που, όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος», μαζί με 15 ακόμα συναδέρφους του έφτασαν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στα μούσια τους και τα μουστάκια τους, τα οποία η διοίκηση της Αστυνομίας τους διέταξε να τα ξυρίσουν.

Και να ήταν μόνο αυτό. Ο ομογενής αρχιφύλακας αψήφησε ακόμα και τις συνέπειες της απόφασής του να μην αποχωριστεί τις τρίχες του προσώπου του, μεταξύ των οποίων είναι και η τρίμηνη, έμμισθη ευτυχώς, παύση του από το Σώμα που συνοδεύεται με απαγόρευση εισόδου του στον χώρο εργασίας του.

«Για 37 χρόνια δεν παράκουσα εντολή αλλά αυτή η εντολή δεν έχει να κάνει με τη δουλειά μου έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου, με την εικόνα μου. Είναι ζήτημα αρχής, γι” αυτό και αποφάσισα μαζί με τους άλλους συναδέρφους μου να διεκδικήσω το δικαίωμα στην εμφάνισή μου» μου λέει ο ομογενής αρχιφύλακας από το αστυνομικό τμήμα Ντονκάστερ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ