Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για τις άδειες των αλλοδαπών στην Ζάκυνθο

Το πόρισμα επιβεβαιώνει μεταξύ των άλλων την διάπραξη πλαστογραφίας σε μεγάλη έκταση και την απώλεια στοιχείων για εκατοντάδες φακέλους 

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στα γραφεία των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών απεστάλη η έκθεση των επιθεωρητών που αφορούσε στις καταγγελίες για παράνομες εκδοθείσες άδειες αλλοδαπών στον τέως Δήμο Αρκαδίων Ζακύνθου.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει μεταξύ των άλλων την διάπραξη πλαστογραφίας σε μεγάλη έκταση και την απώλεια στοιχείων για εκατοντάδες φακέλους που ενώ βρέθηκαν εγγεγραμμένοι στα βιβλία πρωτοκόλλου, δεν έφτασαν ποτέ στην αρμόδια κρατική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης διοίκησης. Επίσης διαπιστώνει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο και τον δήμο από τη διαχείριση των παραβόλων των αιτήσεων των αλλοδαπών. Ακόμη διαπιστώνεται η απώλεια εκατοντάδων βεβαιώσεων για έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών δίχως να εξακριβώνεται που και υπό ποίες συνθήκες διατέθηκαν αυτές.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι από το 2007 έως το 2013 η Αποκεντρωμένη διοίκηση ζητούσε πληροφορίες και διευκρινίσεις από το τμήμα Αλλοδαπών, αρχικά του δήμου Αρκαδίων και μετέπειτα του δήμου Ζακύνθου, δίχως να λαμβάνει απάντηση με αποτέλεσμα ο προϊστάμενος του τμήματος να ζητήσει οδηγίες για το θέμα αυτό από τη Διεύθυνση μεταναστευτικής πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη στην έκθεση αναφέρεται ότι υπήρξε πλημμελής παράδοση του αρχείου του τμήματος Αλλοδαπών του δήμου Αρκαδίων στον ενιαίο δήμο Ζακύνθου ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών το αρχείο βρέθηκε σε κακή κατάσταση επειδή είχε φθαρεί και όπως αναφέρουν οι επιθεωρητές ήταν ελλιπέστατο.

Τέλος αναφέρεται ότι στον προϊστάμενο του τμήματος Αλλοδαπών του τέως δήμου Αρκαδίων ο τότε δήμαρχος Αρκαδίων και σημερινός δήμαρχος Ζακύνθου επέβαλλε αρχικά την ποινή της επίπληξης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το πρωί της Πέμπτης θα παραδώσει το πόρισμα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ως συμπληρωματικό στοιχείο στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά του δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη για το θέμα αυτό.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ