Στη φυλακή 36 φοιτητές για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι

Χθες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη 7 άνθρωποι και πάλι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 36 φοιτητές του γνωστού ισλαμικού πανεπιστημίου Αλ Άζχαρ σε φυλάκιση 4 ετών για τη συμμετοχή τους σε μια βίαιη διαδήλωση που είχε γίνει τον Δεκέμβριο υπέρ του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον στρατό, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

Οι 36 φοιτητές που καταδικάστηκαν σήμερα οφείλουν επίσης να καταβάλουν πρόστιμο ύψους περίπου 3.300 ευρώ καθώς κρίθηκαν ένοχοι ότι προκάλεσαν «ταραχές», «απέκλεισαν δρόμους» και «επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Την ίδια ώρα ένα άλλο δικαστήριο καταδίκασε το Σάββατο 7 υποστηρικτές του Μόρσι σε ισόβια κάθειρξη επειδή μετείχαν σε βίαιες διαδηλώσεις που είχαν γίνει στην επαρχία Καλιουμπίγια, βόρεια του Καΐρου, στα μέσα του Αυγούστου, αναφέρεται παράλληλα σε σημερινή ανακοίνωση των αιγυπτιακών εισαγγελικών αρχών.

Οι 7 καταδικασθέντες κατηγορούνταν ότι είχαν ανοίξει πυρ σε περαστικούς, ότι αντιστάθηκαν στις δυνάμεις της τάξης και ότι απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο με οδοφράγματα που είχαν φτιάξει με μέταλλα και ξύλα και καίγοντας λάστιχα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ