Στην εντατική ο 69χρονος ασθενής με τον ιό MERS

Δεν δείχνει να έχει συμπτώματα ο ταξιτζής που μετέφερε τον ηλικιωμένο από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη του Πειραιά – Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει θέσει υπό… διακριτική παρακολούθηση τους 25 συνταξιδιώτες του Έλληνα, μόνιμου κάτοικου Σαουδικής Αραβίας

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού MERS σε 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, που έφτασε στην Αθήνα τη Μεγάλη Πέμπτη, με πτήση από την Τζέντα.

Ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται πλέον στη μονάδα ενταντικής θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς.

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου τον 69χρονο ασθενή.

Ο οδηγός ταξί υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον οδηγό ταξί, ο οποίος, κατά πληροφορίες, βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλειστό το κινητό του, παρακολουθούνται και άλλοι 25 άνθρωποι, οι οποίοι συνταξίδεψαν με τον 69χρονο φορέα του ιού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τους έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα εκδήλωσης του ιού (όπως π.χ. ο υψηλός πυρετός ή η διάρροια), να σπεύσουν αμέσως σε κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό.

Τα πρώτα συμπτώματα, συνήθως, κάνουν έξι μέρες έως ότου εκδηλωθούν και να υπάρξει μια πρώτη κλινική εικόνα. Με δεδομένο ότι ο 69χρονος έφτασε στην Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη, το χρονικό διάστημα των έξι ημερών εκπνέει, ωστόσο, για να πει κανείς μετά βεβαιότητος ότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του ιού, χρειάζεται να περάσουν άλλες δύο εβδομάδες.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ