Στην Ουκρανία σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο Τουρτσίνοφ και τον πρωθυπουργό Γιάτσενιουκ

Στο Κίεβο θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ.

Ο Μπάιντεν θα φθάσει το απόγευμα της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 

Στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ περιλαμβάνονται και επαφές με μέλη της Ράντα, της Βουλής της Ουκρανίας, από διάφορα κόμματα και περιφέρειες καθώς και με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Κατά τις συναντήσεις αυτές ο Μπάιντεν θα «συζητήσει σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συμβάλει στη σταθεροποίηση και την ενίσχυση της οικονομίας της Ουκρανίας και να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματος, στην αποκέντρωση, στις προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς και στη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών την 25η Μαΐου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ο αντιπρόεδρος θα διαβουλευθεί επίσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία και για κινήσεις με σκοπό να βελτιωθεί η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας».
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ