Σύσταση κοινοπραξίας για τη στήριξη του έργου στον Ελληνικό

Ο όμιλος Λάτση συνέστησε κοινοπραξία με την εταιρεία Al Maabar, που έχει την έδρα της στο Abu-Dhabi, και την κινεζική Fosun, για να συνεργαστεί με τη Lamda Development

Κοινοπραξία με τίτλο Global Investment Group, με έδρα το Λουξεμβούργο, συνέστησε ο Όμιλος Λάτση με την εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο Abu-Dhabi, και την κινεζική Fosun. Η νέα εταιρεία θα συνεργαστεί με την εταιρεία Lamda Development S.A. για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η ανακοίνωση για τη σύσταση της κοινοπραξίας έγινε στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το έργο της ανάπτυξης της εκτάσεως των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ., για την ολοκλήρωση του οποίου θα απαιτηθούν αρκετά έτη, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016. H οικοδομήσιμη έκταση των 3 εκατομμυρίων τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρους καταστημάτων, κατοικιών και αναψυχής, καθώς και ξενοδοχεία και χώρους γραφείων. Με την ανάπλαση της εκτάσεως αξιοποιούνται και αναβαθμίζονται 3,5 χλμ παραλιακού μετώπου και δημιουργείται μητροπολιτικό πάρκο 2 εκατομμυρίων τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Ο Yousif Al Nowais, Διευθύνων Σύμβουλος της Al Maabar δήλωσε: «Η είσοδος στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο για την Al Maabar δεδομένου ότι επιδίωξή μας αποτελεί η περαιτέρω επέκτασή μας, η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των επενδύσεών μας και η ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών».

Προσέθεσε πως «η επιχειρηματική μας στρατηγική αποσκοπεί στο να αναζητούμε ευκαιρίες οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμα οικονομικά οφέλη τόσο για την χώρα στην οποία αναπτύσσουμε τα έργα μας όσο και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είμαστε βέβαιοι ότι, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, το έργο ανάπτυξης των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ. του Ελληνικού θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας, θα γεφυρώσει διαφορετικούς πολιτισμούς και θα αναγεννήσει τις όμορες περιοχές.»

Η Al Maabar υπολογίζει ότι κατά την διάρκεια του έργου θα δημιουργηθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να προκύψουν 50.000 νέες θέσεις.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε: «Το Ελληνικό είναι για την Ελλάδα ένα έργο ορόσημο το οποίο θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που θα συνεργασθούμε με την Al Maabar και την Fosun σε αυτό το έργο το οποίο ήδη κατέστη πόλος έλξης ουσιαστικού διεθνούς ενδιαφέροντος.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ