Τα λεφτά από τις μίζες στους άπορους

Πότε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της διάθεσης του ποσού που θα δεσμευθεί από τις μίζες των εξοπλιστικών, στη νοσηλεία των άπορων

Η είδηση κανονικά θα έπρεπε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Κι αυτό γιατί η πρωτοτυπία της, μπορεί να είναι και μοναδική. Ο λόγος αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης και ειδικότερα του Μεγάρου Μαξίμου, να διαθέσει στη νοσηλεία των απόρων το συνολικό ποσό το οποίο θα δεσμευθεί από τις μίζες που δόθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έχει δοθεί εντολή προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων, προκειμένου το θέμα να ξεμπλοκάρει άμεσα από νομικής απόψεως και να ιδέα να πάρει σάρκα και οστά, το γρηγορότερο δυνατό. Σήμερα, εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση ο προυπολογισμός διαθέτει το ποσό των περίπου 120 εκατ. ευρώ για την υγειονομική περίθαλψη των απόρων.

Εκτίμαται ότι με τα λεφτά από τις μίζες θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στα δημόσια οικονομικά, καθώς τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τον συγκεκριμένο κωδικό, θα αξιοποιηθούν σίγουρα με κάποιον άλλον τρόπο. Αν όλα πάνε καλά, το μέτρο υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ