Τα πόδια 12 ατόμων με ειδικές ανάγκες θα πλύνει ο Πάπας

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος, για την Ακολουθία του Νιπτήρος, είχε επιλέξει τις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης

Στο πλαίσιο της Ακολουθίας του Νιπτήρος ο πάπας Φραγκίσκος επέλεξε να πλύνει συμβολικά τα πόδια 12 ανθρώπων με ειδικές ανάγκες οι οποίοι φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Ντον Νιόκι» της Ρώμης.

Πρόκειται για ασθενείς ηλικίας 16 ως και 86 ετών. Εννέα έχουν ιταλική υπηκοότητα και τρεις είναι αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων είναι μουσουλμάνος.

Πάσχουν όλοι τους από σοβαρά νοσήματα νευρολογικού, ορθοπεδικού και ογκολογικού χαρακτήρα. Ανάμεσά τους είναι ένας 19χρονος, ο Μάρκο, από την κωμόπολη Σαμπάουντια νότια της Ρώμης, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική νεοπλασία και η 86χρονη Αντζέλικα, η οποία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά την φυσιοθεραπεία, μετά από επεμβάσεις για τοποθέτηση τεχνητής πρόθεσης ισχίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος, για την Ακολουθία του Νιπτήρος, είχε επιλέξει τις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης «Καζάλ Ντελ Μάρμο».
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ