Τέλος ο «ζουρλομανδύας» της γραφειοκρατίας λέει ο Χατζηδάκης

Το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας, ψηφιστηκε στα άρθρα

Μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα γίνεται χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα, αφού απαλλάσσεται πλέον από τον «ζουρλομανδύα» της γραφειοκρατίας, στέλνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ψήφιση του στα άρθρα και τις τροπολογίες του.

Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση – προαπαιτούμενη για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, είπε ο κ. Χατζηδάκης και καθησυχάζοντας τους φόβους που εξέφρασαν βουλευτές, ότι θα παραμείνει κενό γράμμα αν δεν επισπευστεί η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και των Προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται για την υλοποίησή του, σημείωσε ότι σε οκτώ μήνες η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.

Το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας, ψηφιστηκε στα άρθρα, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να διαβεβαιώνει ότι σε οκτώ μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων και των Προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται για την υλοποίησή του.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν 12 υπουργικές τροπολογίες και έξι βουλευτικές, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης – ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, διά της Θεανώς Φωτίου -, οι οποίοι έκαναν λόγο για εσπευσμένες προεκλογικές ρυθμίσεις, ενώ ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι αφορούν σε επείγοντα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν (π.χ. διεξαγωγή εκλογών, πληρωμή εργαζομένων, ημερομηνίες που παρέρχονται και απαιτείται παράταση) αλλά και σε προαπαιτούμενα της τρόικας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης στην τροπολογία με την οποία αίρονται τα εμπόδια στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, όπως την εφάπαξ καταβολή του τέλους εισφοράς στον ΟΑΕΕ με την εγγραφή στον φορέα. «Πλέον το τέλος θα εισπράττεται μαζί με τις τρέχουσες εισφορές για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις» διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως με άλλη διάταξη καταργείται η υποχρέωση των ιδιοκτητών ακινήτων να προσκομίζουν βεβαίωση τέλους ακίνητης περιουσίας προ της σύναψης συμβολαίου μεταβίβασης ακινήτου, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η μεταβίβαση ακινήτων.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ