Θέλετε να ζήσετε στο ευτυχέστερο μέρος του πλανήτη; Δείτε πού πρέπει να πάτε!

Η μελέτη για το ευτυχέστερο βιομηχανοποιημένο κράτος του πλανήτη γίνεται κάθε χρόνο από τον ΟΟΣΑ και για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αυστραλία κέρδισε τον τίτλο του «τυχερού κράτους»!

Ο Οργανισμός για τη Συνεργασία και την Ανάπτυξη ( ΟΟΣΑ ) επιλέγει κάθε χρόνο το ευτυχέστερο βιομηχανοποιημένο κράτος με κριτήρια  όπως είναι η παιδεία, η ασφάλεια των πολιτών, η υγεία, η απασχόληση,  η ποιότητα του περιβάλοντος, το εισόδημα των πολιτών, η στέγαση, ο πλούτος, και η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή.

 
                                    Lofoten Islands, στη Νορβηγία

Επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια η Αυστραλία κερδίζει τον τίτλο του ευτυχέστερου κράτους από
 τον διεθνή οργανισμό αφήνοντας πίσω της κράτη δημοφιλή για το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο, όπως είναι η Νορβηγία και η Σουηδία.

Σημειώνεται ότι δεν ισχύει για όλα τα κράτη η ίδια αξιολόγηση των κριτηρίων καθώς για παράδειγμα η Ιαπωνία αξιολογεί την προσωπική ασφάλεια των πολιτών ως την πρωταρχική ανάγκη για να είναι οι πολίτες ενός κράτους ευτυχισμένοι, ενώ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής η αξία της εκπαίδευσης  έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τους κατοίκους.

                                  Στοκχόλμη

Ο ΟΟΣΑ ξεκίνησε για πρώτη φορά την έρευνα για την ευημερία και την ευτυχία στα ανεπτυγμένα κράτη στις αρχές του 2000.

Τα δέκα πρώτα κράτη στη λίστα του ΟΟΣΑ που έχουν τους ευτυχέστερους κατοίκους είναι κατά σειρά αξιολόγησης τα εξής:

1. Αυστραλία

2.Νορβηγία

3. Σουηδία

4. Δανία

5. Καναδάς

6. Ελβετία

7. ΗΠΑ

8. Φιλανδία

9. Ολλανδία

10. Νέα Ζηλανδία

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 36 αναπτυγμένες χώρες και η Ελλάδα κατέλαβε την 34η θέση με τη σημείωση από τον ΟΟΣΑ ότι οι κάτοικοί της υποφέρουν από χαμηλή ικανοποίηση για τη ζωή, ενώ η γειτονική Τουρκία κατέλαβε  την 36η.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Ισλανδία έχασαν για φέτος αντίστοιχα την ένατη και τη δέκατη θέση από τη Φιλανδία και τη Νέα Ζηλανδία.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ