Θεσσαλονίκη: «Βασίλειο διαφθοράς» ο δήμος επί Παπαγεωργόπουλου

«Έκαναν πάρτυ» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, που κατέθεσε στη δίκη

Με την κατάθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «βασίλειο διαφθοράς» και για «οργανωμένο σχέδιο».

Αναφερόμενος στο οικονομικό σκάνδαλο, το ύψος του οποίου πρωτοδίκως προσδιορίστηκε σε 17,9 εκατ. ευρώ, ο Π. Αβραμόπουλος μίλησε για «πάρτι», στο οποίο συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, μαζί με τον άλλοτε δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. 

«Δεν γίνεται να τα έκανε μόνος του o Σαξώνης» είπε ο μάρτυρας, προσδιορίζοντας ως «αφετηρία» της υπεξαίρεσης -που, κατά τον ίδιο, από ένα σημείο κι έπειτα είχε τα στοιχεία του «οργανωμένου σχεδίου»- το 1999, όταν δηλαδή ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Ο Π. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος ακόμη και τώρα δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης και επεσήμανε ότι “η δίκη που διεξάγεται αποτελεί πρόβλημα για το δήμο και τους δημότες της Θεσσαλονίκης”.

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει συγκεκριμένα στοιχεία που να ενισχύουν τους ισχυρισμούς του, απάντησε ότι «δεν ήμουν μπροστά στη σακούλα». Ακόμη στη συνέχεια δήλωσε : «Δεν πήγα στο δήμο για να παριστάνω τον Ηρακλή Πουαρό, ούτε τον δικαστή, ούτε τον εισαγγελέα».

Για τον Β. Παπαγεωργόπουλο είπε ότι «είχε την αίσθηση ότι είναι ατιμώρητος», ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν ζήτησε μία συγγνώμη από τους δημότες της Θεσσαλονίκης γι’ αυτά που συνέβησαν επί των ημερών του. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια, τονίζοντας ότι ο τελευταίος παρέμενε στο πόστο του παρά τα «φαινόμενα έκπτωσης αξιών» που κατά καιρούς «έβγαιναν στην επιφάνεια» με ‘πρωταγωνιστή’ τον ίδιο. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε την περιβόητη υπόθεση της δωρεάς οικοπέδου, όπως και το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας παραθέριζε το καλοκαίρι στο εξοχικό σπίτι εργολάβου του δήμου.

Τέλος, ο Π. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος ακόμη και τώρα δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης και επισήμανε ότι «η δίκη που διεξάγεται αποτελεί πρόβλημα για το δήμο και τους δημότες της Θεσσαλονίκης».

Πηγή: seleo.gr
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ