-

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης γραφείου διαχείρισης κοινοχρήστων φέσωσε 1.000 άτομα

Την απάτη αποκάλυψε ένοικος πολυκατοικίας στην Καλαμαριά

«Καπνός» έγινε ιδιοκτήτης επιχείρησης που διαχειριζόταν κοινόχρηστα πολυκατοικιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αφήνοντας… φέσια σε περισσότερους από 1000 ενοίκους και χρέη άνω των 50.000 ευρώ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη, ο οποίος κι επιφορτίστηκε τελικά όλο το βάρος, καθώς δεν είχε περάσει το (προβλεπόμενο από το νόμο) εξάμηνο από τη μεταβίβαση του πελατολογίου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένοικος πολυκατοικίας στην Καλαμαριά έγινε δέκτης παραπόνων από τον συντηρητή του ασανσέρ, που προσπαθούσε να πληρωθεί και δεν τα κατάφερνε. «Μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο (ένοικος) Αργύρης κι αμέσως ξεκίνησε «εκστρατεία» εντοπισμού του ιδιοκτήτη του γραφείου που διαχειριζόταν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.

Μία άλλη ένοικος, η Σάσα Καραμητοπούλου, θυμάται τη φίλη της να γελάει καθώς τής εξιστορούσε την υπόθεση, χωρίς όμως να γνωρίζει πως και η ίδια ήταν στον κατάλογο των “θυμάτων”.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του γραφείου, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι η όλη ιστορία τού κόστισε πάνω από 50.000 ευρώ σε χρέη και τού «φόρτωσε» ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες. Λέει ακόμη πως η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γραφείου ήταν μια επιχειρηματική κίνηση και πως παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εντοπίσει τον άνθρωπο «φάντασμα» μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. «Έχω ξεκινήσει νομικές διαδικασίες και ήδη έχουμε εντοπίσει ότι ο κύριος αυτός χρωστά πάνω από 43.000 μόνο στο ΤΕΒΕ» σημειώνει.

Σήμερα, οι περισσότεροι από τους 1000 ενοίκους πολυκατοικιών που εξαπατήθηκαν προχωρούν (ανά οικοδομή) σε διακανονισμούς με διάφορες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ αφού διευθετηθούν τα τρέχοντα ζητήματα θα πρέπει να μαζέψουν εκ νέου αποθεματικό για έκτακτες δαπάνες.

Προβλήματα έχουν προκύψει και με κάποια άλλα γραφεία κοινοχρήστων -εντός και εκτός νομού Θεσσαλονίκης- και γι’ αυτόν τον λόγο οι ειδικοί του χώρου συνιστούν προσοχή.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ