Τι λέει το ΠΝ για το πιθανολογούμενο επεισόδιο με τη φρεγάτα Σαλαμίς

Με ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν την φρεγάτα να κινδύνευσε από ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το Πολεμικό ναυτικό διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ να κινδύνευσε από ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα την περασμένη Τετάρτη, ανοιχτά της Χάιφα στο Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα».

Mάλιστα, τα δημοσιεύματα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι ο Αξιωματικός Γέφυρας της φρεγάτας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του πλοίου σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Χάϊφα, με ισχαιμικό επεισόδιο.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επιβεβαίωσε το γεγονός ότι μέλος του πληρώματος της Φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως βραδυνές ώρες της 9ης Απριλίου σε νοσοκομείο της Χάιφα, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με το πιθανολογούμενο συμβάν.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από την στρατιωτική ηγεσία λεπτομερή ενημέρωση για το πιθανολογούμενο περιστατικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διαψεύδεται κατηγορηματικά το ότι βραδυνές ώρες 9η Απριλίου 2014 κατευθυνόμενο βλήμα παρολίγο να πλήξει τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, Ισραήλ. Η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα.

Mέλος του πληρώματος της Φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως βραδυνές ώρες 9η Απριλίου 2014 σε νοσοκομείο της Χάιφα για λόγο, που ουδεμία σχέση έχει με το πιθανολογούμενο συμβάν».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ