Τι συμβαίνει με τον Στουρνάρα

Η Τράπεζα της Ελλάδας, η ευρωπαϊκή προοπτική και η Άνγκελα Μέρκελ

Μπορεί ο κ. Γιάννης Στουρνάρας να επιμένει ότι θα παραμείνει στην θέση του υπουργού Οικονομικών, για να ολοκληρώσει το έργο του, ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι η αναζήτηση ενός ευρωπαϊκού πόστου, που θα τού δοθεί ως ένα είδος επιβράβευσης για όσα κατάφερε επί ελληνικού εδάφους, συνεχίζεται.

Απλά, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει βρεθεί κάτι το οποίο να καλύπτει τις φιλοδοξίες, αλλά και το πρεστίζ του. «Μόνο σε αυτή την περίπτωση, δεν θα μετακινηθεί ο κ. Στουρνάρας από τη θέση του» λένε όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του, αλλά και το παρασκήνιο που εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, ως προς αυτό το μέτωπο. Ο νυν «τσάρος», πάντως, δεν φαίνεται να θέλγεται ιδιαίτερα από την προοπτική της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία του ανοίγεται εναλλακτικά, στην περίπτωση που ο ευρωπαϊκός στόχος δεν επιτευχθεί.

Ωστόσο, η θέση θα τον περιμένει έως και την τελευταία στιγμή. Δηλαδή, έως τις αρχές Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να ανακοινωθεί το όνομα του νέου διοικητή, καθώς λήγει η θητεία του κ. Γιώργου Προβόπουλου. Ο τελευταίος, σε αυτή την περίπτωση, γίνεται αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για να ανανεώσει τη θητεία του στην ΤτΕ, κάτι το οποίο ο ίδιος το επιθυμεί διακαώς.

Σε ό,τι αφορά και πάλι στον κ. Στουρνάρα, το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δώσει την προσωπική της συγκατάθεση για την «αποκατάσταση» του ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητες για «να φύγει έξω…».

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ