Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι – Λαβρόφ για την Ουκρανία

Ο κ. Κέρι χαιρέτισε την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ – Λαβρόφ: Ένδειξη «ηρωισμού και ανθρωπισμού» η απελευθέρωση των παρατηρητών

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας είχαν μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ενώ υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του ΟΑΣΕ για αποκλιμάκωση της κρίσης παρουσιάστηκαν και οι δύο πλευρές.

Ο κ. Κέρι καλωσόρισε την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ τονίζοντας, όμως, ότι χρειάζονται περισσότερες ενέργειες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση. Ο κ. Κέρι δήλωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και ότι οι δυο τους θα συζητήσουν με τον πρόεδρο της Ελβετίας σχετικά με το ενδεχόμενο «ανάληψης μεγαλύτερου ρόλου από τον ΟΑΣΕ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορέσει να συμβεί κάτι τέτοιο, χωρίς πάντως να υπάρχουν υποσχέσεις για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα μίας τέτοιας εξέλιξης. Εν κατακλείδι επιβεβαίωσαμε τη στήριξή μας προς τον ΟΑΣΕ», υπογράμμισε ο κ. Κέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Λαβρόφ: Ένδειξη «ηρωισμού και ανθρωπισμού» η απελευθέρωση των παρατηρητών
Τον «ηρωισμό αλλά και τον ανθρωπισμό των υπερασπιστών της Σλαβιάνσκ» υποδεικνύει η απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζεται ότι η κίνηση αυτή συνέβη παρά το γεγονός ότι «αυτή η ειρηνική πόλη βρίσκεται υπό άνευ κινήτρων επίθεση. Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, ένδειξη ηρωισμού και ανθρωπισμού των υπερασπιστών της πόλης η απελευθέρωση. Έδειξε ότι βασικό τους μέλημα είναι οι προστασία των ξένων πολιτών».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ