Το άλμπουμ της ζωής του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το δικτάτορα της Βορείου Κορέας σε παιδική ηλικία

Παχουλός, με ολοστρόγγυλο πρόσωπο και ζουμερά μάγουλα, ποζάρει στο φωτογραφικό φακό άλλοτε με νάζι και άλλοτε χαιρετώντας στρατιωτικά…

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υπήρξε και αυτός παιδί, όπως αποδεικνύει σπάνιο φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό δίκτυο KCTV.

Μπορεί πλέον να θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς ηγέτες του κόσμου έχοντας δώσει εντολή εξόντωσης για υπουργούς, συγγενείς και όσους αντιδρούν στον τρόπο διακυβέρνησής του, ωστόσο κάποτε ήταν ένα τρυφερό αγόρι που γελούσε και έκανε τα μαθήματά του όπως κάθε μαθητής, ενώ ως έφηβος μάθαινε πως να πιλοτάρει αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει ο Telegraph, μέχρι πρότινος ελάχιστες φωτογραφίες του από τα παιδικάτα του είχαν δει το φως της δημοσιότητας, εκ των οποίων μία όπου απεικονίζεται με τη μητέρα του, Κο Γιονγκ Χούι, μία από διαβατήριο και μία από σχολική εκδρομή με τους συμμαθητές του από το σχολείο της Βέρνης όπου φοιτούσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μάλιστα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων προτίμησε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του από τους συμμαθητές και τους καθηγητές του, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Πακ Ουν και υποστηρίζοντας ότι είναι ο γιος διπλωμάτη της πρεσβείας της Βορείου Κορέας.

Ο μικρός Κιμ Γιονγκ Ουν, που σε εκείνη την ηλικία είχε καλύτερη κόμη από τη σημερινή, σύμφωνα με τους παλιούς του φίλους είχε εμμονή με το μπάσκετ και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική.

Μεγαλώνοντας, βέβαια, τα πλάνα του άλλαξαν και έστρεψε στην προσοχή του στην ηγεσία της χώρας, αλλά η αγάπη του στην καλαθοσφαίριση παρέμεινε η ίδια, όπως αποδεικνύει η στενή φιλία του με τον άλλοτε αστέρα του μπάσκετ, Ντένις Ρόντμαν.

Με τον τελευταίο, μάλιστα, πολλές φορές έχει φωτογραφηθεί, όπως φαίνεται στις λήψεις που υπενθυμίζει στο κοινό του βορειοκορεάτη ηγέτη, ο βρετανικός Guardian.

Πέραν των εικόνων αυτών, όμως, μπορεί κανείς να θαυμάσει τον τιμονιέρη της Βορείου Κορέας, δίπλα σε ενθουσιώδεις και χαμογελαστούς στρατιώτες, ενώ επιτηρεί ενυδρείο, ενώ επισκέπτεται ασθενείς που εκστατικά τον κοιτούν και χαιρετούν, ενώ επιθεωρεί φάρμες, ενώ απολαμβάνει βόλτες με τελεφερίκ και ενώ ποζάρει με ύφος… Ναπολέοντα.

 

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ