Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα

Από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ο Ποντίφικας απηύθυνε το κήρυγμα του προς τα εκατομμύρια των Καθολικών ανά τον κόσμο

O πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Καθολικούς να μεταφέρουν την πίστη «έως τα άκρα της Γης» απόψε κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του για την Ανάσταση του Χριστού, ο Χόρχε Μπεργκόλιο επιβεβαίωσε ότι το Πάσχα σηματοδοτεί «κάτι όμορφο», «εγχέει μια όμορφη ενέργεια στις ρίζες της πίστης μας».

Το μήνυμα του Ποντίφικα επαναλαμβάνει την επιθυμία του για μια καθολική Εκκλησία που θα στέκεται στο πλευρό των απλών ανθρώπων, μια Εκκλησία πιο οικουμενική και λιγότερο αυτοαναφορική και εστιασμένη στο ίδιο το Βατικανό.

Ο Φραγκίσκος κάλεσε επίσης τους πιστούς να γίνουν «μάρτυρες» της ανάστασης του Χριστού, ενώ προσέθεσε: «Δεν πρόκειται για μια αναδρομή στο παρελθόν, δεν πρόκειται για μια νοσταλγία. Πρόκειται για μια επιστροφή στην πρώτη αγάπη, για να λάβουμε την φωτιά που ο Ιησούς άναψε στον κόσμο, και τη έφερε σε όλους, έως τα άκρα της Γης».
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ