Τούρκοι, Σύριοι και Αιγύπτιοι αγοράζουν σπίτια στα νότια προάστια της Αθήνας

Εύπορες οικογένειες από χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό τους, επενδύουν σε ακίνητα στις ακριβές περιοχές της Αττικής

Πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης των τιμών των ακινήτων παρατηρούνται το τελευταίο δίμηνο στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στις ακριβές περιοχές της. "Κυρίως, σε αυτές που έχουν σχέση με το παραλιακό μέτωπο, στα νότια προάστια", όπως, για παράδειγμα, η Γλυφάδα, η Βούλα ή η Βουλιαγμένη, λένε κτηματομεσιτικές πηγές.

Η βασική αιτία αυτής της αισθητά βελτιωμένης εικόνας της αγοράς του real estate σε αυτές τις περιοχές έχει να κάνει κυρίως με το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκφράζεται από επενδυτές του εξωτερικού και κυρίως Τούρκους, Αιγύπτιους και Σύριους. Εύπορες οικογένειες και από τις τρεις παραπάνω χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό τους, επενδύουν σε ακίνητα εκτός και επιλέγουν την Αθήνα για νέα έδρα τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για πραγματικά ακριβά ακίνητα, οι τιμές που ζητήθηκαν και δόθηκαν ήταν ανάλογες εκείνων του ένδοξου παρελθόντος.

Το γεγονός ότι οι έχοντες λεφτά προς επένδυση πλούσιοι αυτών των χωρών τοποθετούνται με ασφάλεια στη χώρα μας, λειτουργεί ως ένα είδος "δολώματος" και γι' άλλους που ακολουθούν. Και κάπως έτσι, το αγοραστικό ενδιαφέρον τονώθηκε και μαζί και οι τιμές "αναστήθηκαν".

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ