Τρίχρονος κατακτά το “απέραντο γαλάζιο”

Τρίχρονος κατακτά το "απέραντο γαλάζιο"
Απίστευτα

Σε βάθος που πλησιάζει τα δέκα μέτρα βουτά ο δύτης στο βίντεο που ακολουθεί και διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου στον κόσμο αφού είναι μόλις τριών ετών.

Τρίχρονος κατακτά το “απέραντο γαλάζιο”

Ο Fedor Afonasiev βουτούσε χωρίς οξυγόνο από τότε που ήταν δύο ετών ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών του. Ο 3χρονος καταγράφηκε σε βίντεο να βουτά στη Blue Hole, μια υποβρύχια καταβόθρα στην Ερυθρά Θάλασσα, άλλοτε μόνος του κι άλλοτε στην πλάτη των γονιών του. Όταν δεν μπορεί πια να κρατήσει την ανάσα του ο μικρός ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Οι γονείς του Fedor είναι εκπαιδευτές καταδύσεων.

Το βίντεο κατέγραψε ο επαγγελματίας δύτης Alexey Molchanov. «Το πρότζεκτ του Fedor έμοιαζε τόσο φυσικό όταν τον είδα μέσα στο νερό», λέει ο Alexey στη Daily Mail. «Βλέπω ένα παιδί που βλέπει τι κάνουν οι γονείς του και με τρόπο φυσικό ακολουθεί το πάθος τους», τόνισε.

Ως έμπειρος δύτης ο Alexey μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για οκτώ λεπτά και τριάντα δεύτερα.

«Δεν πιέζουμε τον Fedor, κάνει αυτό με το οποίο νιώθει άνετα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε παιδί που κάνει κάποια δραστηριότητα κρατώντας την αναπνοή του», εξηγεί, «πιστεύουμε πως η ελεύθερη κατάδυση πρέπει να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τον Fedor δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο καλά είναι κάτω από το νερό και αυτό τους κινητοποιεί να αρχίσουν να μαθαίνει ελεύθερη κατάδυση».

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 1

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 2

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 3

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 4

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 5

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 6

Τρίχρονος κατακτά το «απέραντο γαλάζιο» - Εικόνα 7

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ