Τρομακτικές και αληθινές ιστορίες πίσω από γνωστά θρίλερ

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ
Ιστορία
Μυστήρια
Παράξενα Σπίτια

Λένε πως η τέχνη μιμείται την ζωή. Κι αν είναι έτσι, τότε τι θα πρέπει να σκεφτούμε για τα θρίλερ;

Συγκεντρώσαμε τις αληθινές ιστορίες και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα πιο σκοτεινά σενάρια και σας τα παρουσιάζουμε.

Αν τρομάζετε με τα μυστήρια, καλύτερα να ΜΗΝ συνεχίσετε!

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ

10. The Exorcism of Emily Rose (2005)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 1

Ο εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ είναι μια ταινία τρόμου που παρήχθη το 2005 με πρωταγωνιστές τους Laura Linney και Τομ Γουίλκινσον. Η ταινία τρόμου στηρίζεται στην ιστορία της Anneliese Michel που γεννήθηκε στην Γερμανία στις 21 Σεπτεμβρίου 1952.

Η Anneliese Michel άρχισε να έχει σπασμούς, όταν ήταν μόλις 17 ετών. Είχε διαγνωστεί με επιληψία και αρκετά σύντομα οδηγήθηκε σε κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις. Πίστευε ότι άκουγε διαβολικές φωνές την ώρα που προσευχόταν. Η θεραπεία στο ψυχιατρικό νοσοκομείο δεν βοήθησε με τις ψευδαισθήσεις της. Η οικογένεια της που ήταν βαθιά  θρησκευόμενη  απέδωσε την κατάσταση της σε δαιμονική κατοχή.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που φρόντιζε την Anneliese, παρατήρησε ότι απέφευγε τις εικόνες και τον αγιασμό. Σε 10 μήνες, την υπέβαλαν σε 67 “εξορκισμούς”. Η κοπέλα υπέφερε. Έφτασε να αυτοτραυματίζεται και να τρώει μύγες.

Την 1η Ιουλίου του 1976, η Michel πέθανε στο σπίτι της. Η αυτοψία έδειξε ότι είχε υποφέρει από σοβαρή αφυδάτωση και υποσιτισμό, όπως επίσης από πνευμονία και πυρετό. Πριν από το θάνατό της, αρνήθηκε να φάει, πιστεύοντας ότι έτσι θα απαλλαγεί από την επιρροή του Σατανά πάνω της. Ζύγιζε 68 κιλά τη στιγμή του θανάτου της, και τα γόνατα της ήταν σπασμένα. Τα τελευταία της λόγια ήταν, “Μητέρα, φοβάμαι.”

9. The Conjuring (2013)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 2

Το The conjuring είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 2013. Βασίζεται στην ιστορία του Roger Perron και της συζύγου  του Carolyn, οι οποίοι μετακόμισαν σε ένα σπίτι στο Ρόουντ Άιλαντ το 1970 μαζί με τις 5 κόρες τους, Andrea, Nancy, Christine, Cynthia και April.

Από την πρώτη ημέρα παρατήρησαν διάφορα παράξενα γεγονότα, όπως τη μετακίνηση επίπλων ή ψιθύρους σε όλο το σπίτι. Τα φαντάσματα ήταν ακίνδυνα εκτός από ένα, την Βηθσαβεέ Thayer.

Η Thayer γεννήθηκε στο Ρόουντ Άιλαντ το 1812. Στις 10, Μαρτίου του 1844, παντρεύτηκε τον Judson Sherman. Έκαναν ένα γιο, τον Herbert L.Sherman, ο οποίος γεννήθηκε όταν Βηθσαβεέ ήταν 37 ετών. Λέγεται ότι είχε άλλα τρία παιδιά, εκ των οποίων κανένα δεν κατάφερε να επιβιώσει και πέθαναν σε νεαρή ηλικία. Υπόνοιες άρχισαν να απασχολούν τις αρχές, όταν ένα από τα μωρά της πέθανε και κατά την ιατροδικαστική εξέταση διεπίστωσαν τραύμα από μεγάλη βελόνα στην βάση του κρανίου. Οι κάτοικοι της πόλη της, πίστευαν ότι θυσίαζε τα παιδιά της στο διάβολο. Τελικά η Βηθσαβεέ πέθανε από γηρατειά στις 25 του Μάη του 1885.

Όμως οι Perron ήταν σίγουροι ότι το πνεύμα της Βηθσαβεέ στοίχειωνε το σπίτι τους. Την είχαν αντιμετωπίσει κάποιες φορές και δήλωναν πως το φάντασμα τους παρενοχλούσε με απρεπή τρόπο. Οι Perron ζήτησαν τη βοήθεια των Ed και Lorraine Warren, οι οποίοι ήταν υπερφυσικοί ερευνητές.

Το 1980, πούλησαν τελικά το σπίτι τους και έφυγαν. Η κόρη τους, Andrea, έγραψε ένα βιβλίο για την εμπειρία αυτή και το σπίτι υπάρχει μέχρι και σήμερα.

8. The Rite (2011)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 3

Το The Rite /Η Ιεροτελεστία, είναι μια ταινία θρίλερ του 2011 που βασίστηκε στο βιβλίο του Baglio “The Rite: The Making of a Modern Exorcist”. Ο πρωταγωνιστής/ιερέας Gary Thomas παρακολούθησε μαθήματα εξορκισμού μετά την άφιξή του στη Ρώμη το 2005.

Ο ιερέας “θυμάται” την περίπτωση μιας παντρεμένης γυναίκας που ονομάζονταν «Λίζα». Στην δεκαετία του ’20 τον επισκέφτηκε μαζί με την οικογένεια της.

Υποστήριξαν ότι η Λίζα είχε βίαια ξεσπάσματα και όταν ο ιερέας την πλησίαζε με τον σταυρό, εκείνη ούρλιαζε και τα μάτια της “ήταν σαν δαιμονισμένα”.

7. The Possession (2012)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 4

Το The Possession κυκλοφόρησε το 2012, και η ιστορία έχει βασιστεί σε ένα στοιχειωμένο κουτί dybbuk.

Η ιστορία πάει ως εξής:

κάποιος έβγαλε στο eBay ένα παλιό κουτί φύλαξης κρασιού προς $1.00. Κατέληξε να πωληθεί προς 300$ σε έναν αγοραστή με το όνομα Kevin Mannis. Του κουτί άνηκε σε έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος. Πριν ο Mannis φτάσει σπίτι του, ο υπάλληλος του τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι κάποιος έχει εισβάλει και καταστρέψει την επιχείρηση του. Ο υπάλληλος παραιτήθηκε την ίδια στιγμή και του είπε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του.

Ο Mannis δώρισε το κουτί στην μητέρα του ως δώρο γενεθλίων. Η άτυχη γυναίκα λίγες μέρες μετά έπαθε εγκεφαλικό και έχασε την ικανότητα της να μιλάει. Εκείνος το προσέφερε σε κάποιους φίλους ή συγγενείς του, αλλά το γυρνούσαν πίσω. Κάποιοι είπαν ότι το κουτί μύριζε γιασεμί και ούρα γάτας.

ΟΛΟΙ όσοι “φιλοξένησαν” το κουτί , συμπεριλαμβανομένου του Kevin, έβλεπαν τον ίδιο εφιάλτη: ότι κάποιος από τους φίλους τους μετατρέπεται σε δαίμονα και τους χτυπάει μέχρι θανάτου.

6. The Haunting in Connecticut (2009)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 5

Το The haunting in Connecticut είναι βασισμένο στην ιστορία της οικογένειας Snedeker. Ο συγγραφέας Ray Garton έριξε φως στην ιστορία τους με το βιβλίο που έγραψε το 1992 “In a Dark Place: The Story of a True Haunting”.

Ο μεγαλύτερος γιος, Philip Snedeker, νοσούσε από καρκίνο του ανοσοποιητικού και έτσι οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει σε ένα σπίτι κοντά στο νοσοκομείο. Σύντομα ανακάλυψαν ότι το σπίτι τους ήταν προηγουμένως γραφείο κηδειών.

Ξεκίνησαν να συμβαίνουν τρομακτικά περιστατικά μεταξύ των οποίων τα πιάτα να μπαίνουν μόνα τους στα ντουλάπια και το νερό μέσα στον κουβά της σφουγγαρίστρας γίνονταν κόκκινο σαν αίμα.

Οι Snedeker είπαν πολλές φορές την ιστορία του σε διάφορα σόου και στο Discovery channel . Το 2012 ο Philip έχασε την μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω 4 παιδιά.

5. When the Lights Went Out (2012)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 6

Το “Όταν τα φώτα σβήνουν” είναι μια ταινία του 2012 και η ιστορία της ταινίας είναι αόριστα βασισμένη σε μια ιστορία poltergeist (γερμανικός θρύλος) ενός στοιχειού γνωστού και ως Μαύρος Μοναχός της Pontefract. Ο Pat Holden, σκηνοθέτης της ταινίας, βάσισε την ταινία σε αφηγήσεις της μητέρας του που είχε συναντήσει το φάντασμα.

Η Rene Holden ήταν γνωστή στον κύκλο της για την ενασχόληση της με οτιδήποτε μεταφυσικό κι έτσι ο γιος της αποφάσισε να καταγράψει μια συγκέντρωση “πνευμάτων” με την βοήθεια της. Ένα από τα πειράματα της ήταν το εξής: σε ένα ξύλινο κουτί τοποθέτησε κάποια αυγά και εκείνα άρχισαν να πετάνε και να σκάνε στο πάτωμα.

Ο Black Monk είναι κοινός τόπος για τους κυνηγούς του μεταφυσικού.

4. Open Water (2003)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 7

Το ψυχολογικό θρίλερ του 2003 βασίστηκε στην αληθινή περιπέτεια των  Tom και Eileen Lonergan στην Coral Sea της Αυστραλίας. Το ζευγάρι αποφάσισε να δοκιμάσει την υποβρύχια κατάδυση με ένα γκρουπ στις 25 Ιανουαρίου του 1998. Πριν οι δυο τους προλάβουν να επιστρέψουν στο σκάφος, το γκρουπ έφυγε, αφήνοντας τους πίσω!

Πήρε στους υπευθύνους 2 μέρες να καταλάβουν ότι τα πράγματα στο σκάφος ήταν του άτυχου ζευγαριού και να τους αναζητήσουν σε ξηρά και θάλασσα.

Δεν βρέθηκαν ποτέ. 

Μια ειδική πινακίδα που χρησιμοποιούν οι δύτες ήταν το μόνο εύρημα. Έγραφε:

“Μας έχουν εγκαταλείψει στο A[gin]court Reef οι MV Outer Edge. Είναι 25 Ιανουαρίου ’98 ώρα 3μμ. Σας παρακαλώ σώστε μας πριν πεθάνουμε. Βοήθεια!”

3. Black Water (2007)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 8

Το 2007 κυκλοφόρησε μια ταινία, βασισμένη σε μια αληθινή επίθεση κροκόδειλου τον Δεκέμβριο του 2003.

Τρεις φίλοι, οι Brett, Shaun και Ashley πήγαν εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Litchfield. Όλα ήταν καλά μέχρι που 2 από τη παρέα βγήκαν από το νερό για να αλλάξουν. Ξαφνικά άκουσαν τον φίλο τους να φωνάξει ότι είδε έναν κροκόδειλο.

Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται, το ζώο κατασπάραζε τον φίλο τους, σταματώντας μόνο μια στιγμή για να τους κοιτάξει και μετά έφυγε.

2. Amityville Horror (2005)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 9

Η αληθινή ιστορία του Amityvile ξεκινά με την οικογένεια DeDeo η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της. Η οικογένεια αποτελούνταν από τον Ronald DeFeo, την σύζυγο του Louise, και τα 4 παιδιά τους: Ronald Jr, Dawn, Alison, Marc, και John Matthew.

Ο γιος, Ronald DeFeo Jr γνωστός με το παρατσούκλι Butch, πήρε την καραμπίνα του πατέρα του και αρχικά σκότωσε τους γονείς του και μετά όλα τα αδέρφια του. Τους άφησε νεκρούς στα κρεβάτια τους και έτρεξε σε ένα γειτονικό κατάστημα ουρλιάζοντας ότι κάποιος σκότωσε την οικογένεια του.

Η αστυνομία κράτησε τον Butch για ανάκριση. Αρχικά, “φόρτωσε” τους φόνους στον φίλο του, Louis Falini. Τελικά ομολόγησε και καταδικάστηκε.

Στις  Δεκεμβρίου του 1975, η οικογένεια Lutz μετακόμισε στο καινούργιο της σπίτι. Δεν άρχισαν να βιώνουν ανεξήγητα φαινόμενα, όπως φωνές, τριξίματα μέχρι που και η κόρη τους, Missy, είχε μια “φανταστική” φίλη με το όνομα μιας από τις νεκρές κόρες.

1. Psycho (1998)

10 Τρομακτικές και Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ - Εικόνα 10

Η αμερικανική ταινία τρόμου του 1998 είναι εμπνευσμένη από τον κατά συρροή δολοφόνου του Wisconsin, Ed Gein. Γεννήθηκε το 1906 στην επαρχία του Wisconsin και μεγάλωσε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Henry Gein. Η μητέρα τους, Augusta Gein, είχε απαγορεύσει τους γιους της να βγαίνουν στον έξω κόσμο.

Μπορούσαν να φύγουν από το αγρόκτημα μόνο για να πηγαίνουν στο σχολείο. Ο Henry Gein συχνά μιλούσε άσχημα για τη μητέρα του, αλλά ο Ed πάντα την υπερασπίζονταν.

Στις 16 Μαΐου 1944, το αγρόκτημα έπιασε φωτιά και μετά την πυρκαγιά, ο Ed ανέφερε ότι ο αδελφός του λείπει. Τελικά βρέθηκε νεκρός με μώλωπες στο κεφάλι.

Η Augusta πέθανε τον Δεκέμβριο του 1945 και ο θάνατος της οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Μετά το θάνατό της ο Έντ έπαθε εμμονή με τους νεκρούς. Παραδέχθηκε ότι είχε ξεθάψει 9 άτομα και αρνήθηκε ότι είχε επαφή με κάποιο από αυτά. Προσήχθει για φόνο πρώτου βαθμού, όπου δεν ομολόγησε την ενοχή του από λόγω παραφροσύνης.

Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε ψυχιατρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ