Βρέθηκε ζωντανός 21χρονος που είχε χαθεί σε δάσος στο Νεπάλ για 47 μέρες – Η φίλη του πέθανε

Βρέθηκε ζωντανός 21χρονος που είχε χαθεί σε δάσος στο Νεπάλ για 47 μέρες -Η φίλη του πέθανε

Ένα ζευγάρι Ταϊβανέζων πεζοπόρων που εξαφανίστηκε σε απομακρυσμένη περιοχή του Νεπάλ πριν από εφτά εβδομάδες εντοπίστηκε, δυστυχώς όμως, μόνο ο ένας από τους δύο επιβίωσε.

Βρέθηκε ζωντανός 21χρονος που είχε χαθεί σε δάσος στο Νεπάλ για 47 μέρες -Η φίλη του πέθανε

Η Liu Chen-chun, 19 ετών, πέθανε μόλις τρεις μέρες πριν η ομάδα διάσωσης εντοπίσει τους εντοπίσει, ο φίλος της ωστόσο, ο 21χρονος Liang Sheng-yueh κατάφερε να επιβιώσει παρά το γεγονός ότι είχαν ξεμείνει εντελώς από τρόφιμα.

Αμέσως μετά τη διάσωσή του ο νεαρός μεταφέρθηκε με εναέριο μέσο σε νοσοκομείο του Κατμαντού για να νοσηλευτεί. Το ζευγάρι είχε παγιδευτεί για 47 μέρες σε μία κοιλάδα 2.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Κοιμόταν όταν τους βρήκαμε», είπε ένας από τους διασώστες. «Ξύπνησε αφού μας άκουσε. Εκπλαγήκαμε που τον βρήκαμε ζωντανό. Είπε ότι η κοπέλα είχε πεθάνει τρεις μέρες πριν», συμπλήρωσε.

Το ζευγάρι που βρέθηκε κοντά στην περιοχή του Tipling στο βόρειο Dhading, είχε ακολουθήσει το ποτάμι ελπίζοντας να βρει κάποιο χωριό αλλά κόλλησαν στο σημείο όταν έφτασαν στην άκρη ενός καταρράκτη που δεν μπορούσαν να ανέβουν προς τα πίσω.

Μιλώντας στο AFP ο Liang τόνισε ότι έκανε πολύ κρύο στο βουνό και ότι τους ήταν πολύ δύσκολο να κοιμηθούν.

Οι γιατροί που τον κουράρουν πάντως τόνισαν ότι στο διάστημα αυτό έχασε 30 κιλά και ιοί είχαν μολύνει το πόδι του. «Όταν έφτασε εδώ είχε σκουλήκια και λιμοκτονούσε επειδή δεν είχε φάει», δήλωσε ο γιατρός του.

Βρέθηκε ζωντανός 21χρονος που είχε χαθεί σε δάσος στο Νεπάλ για 47 μέρες -Η φίλη του πέθανε [εικόνες] - Εικόνα

Το ζευγάρι κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας πατάτες και μακαρόνια μέχρι που τους τελείωσαν και έτσι συνέχισαν πίνοντας μόνο νερό.

Μετά την εξαφάνισή τους, ο πατέρας του νεαρού ναύλωσε ένα ελικόπτερο για να τους βρει.

Την άνοιξη, οι χιονισμένες βουνοκορφές του Νεπάλ είναι δημοφιλής προορισμός και περίπου 150.000 πεζοπόροι επισκέπτονται τις περιοχές Αναπούρνα και Έβερεστ κάθε χρόνο.

Φωτογραφία: ΑP
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ