«Ξέρω ποιος δολοφόνησε τη μητέρα μου», λέει ο γιος της δολοφονηθείσας ΜακΚόνιβιλ

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εκ των γιων της Τζιν ΜακΚόνιβιλ που δολοφονήθηκε από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό το 1972

Εξακολουθεί να κρατείται στο αρχηγείο της Αστυνομίας της Βορείου Ιρλανδίας ο ηγέτης του Σιν Φειν, Τζέρι Ανταμς, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για ανάμιξη σε υπόθεση εκτέλεσης και εξαφάνισης μιας Βορειοϊρλανδής το 1972.

Ο ηγέτης του Σιν Φέιν παρουσιάστηκε αυτοβούλως, την Τετάρτη, στην Αστυνομική Διεύθυνση για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτέλεση μιας γυναίκας το 1972 και στη συνέχεια αποφασίστηκε η σύλληψή του.

Η 37χρονη Τζιν ΜακΚόνιβιλ, χήρα και μητέρα δέκα παιδιών, απήχθη από το διαμέρισμά της στην περιοχή Ντίβις του δυτικού Μπέλφαστ και δολοφονήθηκε από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1972.

Το πτώμα της εντοπίστηκε μόλις το 2003 σε μια παραλία. Ο IRA δολοφόνησε τη γυναίκα, θεωρώντας ότι έδινε πληροφορίες για τις δραστηριότητές του στις βρετανικές δυνάμεις. Εκ των υστέρων ωστόσο αποδείχθηκε ότι αδίκως είχε κατηγορηθεί από τον IRA για συνεργασία με τις αγγλικές δυνάμεις κατοχής.

Ένας εκ των γιων της ΜακΚόνιβιλ, Μάικλ, με δηλώσεις του στο skynews εκφράζει την ικανοποίηση του για την σύλληψη του Άνταμς, τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθεί η δικαιοσύνη.
Όπως ανέφερε, ο ίδιος γνώριζε ποιος σκότωσε τη μητέρα του – εκείνος τότε ήταν μόλις 11 ετών- αλλά ποτέ δεν θα το αποκάλυπτε, φοβούμενος ανάλογες συνέπειες στην οικογένεια του.

Ο γιος της δολοφονηθείσας ΜακΚόνιβιλ είπε ότι γνωρίζει ονόματα και πρόσωπα, αφού όπως υποστήριξε κάποιοι από τους δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους όταν συνέβη η απαγωγή και η δολοφονία. Φρόντισαν ωστόσο να τον προειδοποιήσουν, υπό την απειλή όπλου, για τη στάση που θα κρατήσει μετά το περιστατικό.

«Ήρθαν κάποιοι άγνωστοι, την έσυραν έξω από το μπάνιο όπου βρίσκονταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια εμένα και των αδελφών μου» είχε δηλώσει στο CNN, το 2012,  η κόρη του θύματος, Ελεν Μακ Κέντρυ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ