Υεμένη: Νεκρά έξι μέλη της αλ Κάιντα

Είναι η πρώτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους μετά την έναρξη από το στρατό της Υεμένης στις 29 Απριλίου της επιχείρησης κατά των ανταρτών που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο νότο

Έξι μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και πηγές των φυλών.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε το στόχο του, ένα αυτοκίνητο που κινείτο στο χωριό Αλ-Χούσουν της περιοχής Ουάντι Αντίμπα της επαρχίας, στο οποίο επέβαιναν τα «μέλη της Αλ Κάιντα».

Είναι η πρώτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους μετά την έναρξη από το στρατό της Υεμένης στις 29 Απριλίου της επιχείρησης κατά των ανταρτών που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο νότο.

Μετά την αύξηση των επιθέσεων της Αλ Κάιντα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ο στρατός άρχισε αυτή τη μεγάλη επιχείρηση για να εκτοπίσει το δίκτυο από τα οχυρά του στις νότιες επαρχίας Σάμπουα και Αμπιάν, όπου ανέκτησε τον έλεγχο σημαντικών προπυργίων και σκότωσε δεκάδες μαχητές.

Στα μέσα Απριλίου μια σειρά από επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του υεμενίτικου στρατού κατά βάσεων και στρατοπέδων εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στις περιοχές αυτές, είχε προκαλέσει το θάνατο 60 νεκρών στις τάξεις του εξτρεμιστικού δικτύου.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχος της Υεμένης στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, είναι οι μόνες που διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ