Υπερψηφίζει το ΤΧΣ την ΑΜΚ της Εθνικής

Η επιτυχής ΑΜΚ της ΕΤΕ υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, Α.Σακελλαρίου

Την υπερψήφιση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 2,5 δισ. ευρω στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου 2014 αποφάσισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σε δηλώσεις τη διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Αναστασία Σακελλαρίου σημείωσε πως η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο καθώς και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Με την κομβικής σημασίας ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου ανακεφαλαιοποιήσεων οι ελληνικές τράπεζες άντλησαν από τον ιδιωτικό τομέα συνολικά κεφάλαια 8,3 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως αυτές εκτιμήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. ΕΛΛ-1,89% Η εισροή αυτών των σημαντικών κεφαλαίων διευρύνει την επενδυτική βάση του τραπεζικού συστήματος και διασφαλίζει τη σταθερότητά του, διατηρώντας στο ακέραιο τα εναπομείναντα κεφάλαια του ΤΧΣ ύψους 11,5 δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ