-

Τζουλιάνι Νίτα: Το θρίλερ της Πάτρας με τον χάκερ που κυνηγούν οι ΗΠΑ

Επικαιρότητα

Μια πολύ περίεργη υπόθεση που απασχολεί το δικαστικό σύστημα της χώρας φέρνει σήμερα στο φως το «protothema.gr». Βασικός πρωταγωνιστής είναι ένας 42χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη στην Ελλάδα με την κατηγορία πως είναι ο διαβόητος χάκερ «Juliensweiss» που έχει κατακλέψει την Εφορία των ΗΠΑ.

Οι Ελληνες δικηγόροι του φερόμενου χάκερ υποστηρίζουν ότι ο εντολέας τους συνελήφθη με πλαστογραφημένο ένταλμα και δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που αναζητούν οι αμερικανικές αρχές, με τον ίδιο να φωνάζει ότι είναι αθώος και ότι έχουν καταπατηθεί βάναυσα τα δικαιώματά του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή
Ο Τζουλιάνι Νίτα συνελήφθη με ερυθρά αγγελία της Interpol στη Ζάκυνθο στις 17 Ιουλίου του 2021 ενώ έκανε διακοπές με τη σύντροφό του και τη μητέρα της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του ο φερόμενος χάκερ κρατούσε ημερολόγιο καταγράφοντας τις πιο σημαντικές στιγμές που έζησε στις ελληνικές φυλακές.

«H διερμηνέας μού είπε ότι επρόκειτο να κρατηθώ για 45 ημέρες προκειμένου να εκδοθώ στις ΗΠΑ. Επαθα σοκ από την ευκολία της απόφασης κράτησής μου, αλλά συμμορφώθηκα με την απόφαση, καθώς ήταν σύμφωνη με τον νόμο, αλλά όχι ηθική. Με πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα στην Πάτρα και με έβαλαν σε ένα δωμάτιο με έναν δολοφόνο για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα μου έκαναν σήμα να πάω σε ένα αυτοκίνητο. Αυτό το αυτοκίνητο με πήγε στις φυλακές της Πάτρας», γράφει στην πρώτη σελίδα του ημερολογίου.

Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι είναι επικίνδυνος χάκερ που παραβίασε το φορολογικό σύστημα αποκομίζοντας παράνομο κέρδος 58 εκατ. δολαρίων, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι ένας απλός αγρότης, που πήγε μόνο οκτώ χρόνια στο σχολείο με αναγνωρισμένες μαθησιακές δυσκολίες από παιδί. Τώρα οι αμερικανικές αρχές ζητούν την έκδοσή του στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι με άλλα άγνωστα άτομα συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και κατά το χρονικό διάστημα 2013-2017 επενέβησαν στο IRS (το Taxisnet των ΗΠΑ), κατάφεραν να δηλώσουν ψευδώς επιστροφές φόρου για εταιρείες που συνέστησαν με υποκλαπέντα προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια μετέφεραν τα χρήματα αυτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών, πίσω από τις οποίες υποκρύπτονταν ο Τζουλιάνι και η συμμορία του.

Στο κανάλι που έχει φτιάξει στο Youtube δηλώνει πως είναι αθώος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ