-

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι καθαρίζετε με το λάθος τρόπο

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι καθαρίζετε με το λάθος τρόπο
Lifehacks

Το καθάρισμα του σπιτιού έχει συνέχεια τα πάνω και τα κάτω του – θέλετε να το καθαρίσετε, το αναβάλλετε, τελικά το καθαρίζετε και ξαφνικά το σπίτι είναι ξανά βρώμικο.

Αλλά εάν δεν καθαρίζετε σωστά το σπίτι σας, τότε μερικά σημεία παραμένουν βρώμικα και αυτό μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας.

Εμείς όμως θέλουμε να παραμείνετε υγιής. Επομένως συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τα πάντα στο σπίτι σας.

Διαβάστε ακόμα: Αποκτήστε μακριά μαλλιά με αυτά τα super tips!

Τουαλέτες

Και όμως, ακόμα και εάν όλο το μπάνιο σας λάμπει, υπάρχει μία περιοχή που αγνοείτε, και αυτή είναι το πίσω μέρος της τουαλέτας σας. Δεν φαίνεται εύκολα, αλλά μαζεύει όλες τις βρομιές. Για να την καθαρίσετε, πάρτε λίγο χαρτί κουζίνας, στρίψτε το έτσι ώστε να μοιάζει με πούρο, βουτήξτε το σε καθαριστικό και τρίψτε την περιοχή μέχρι να γίνει πεντακάθαρη.

Σκουπιδοφάγος

Είναι απαραίτητο να τον καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα. Αντί για κάποιο έτοιμο καθαριστικό, προτιμήστε σπιτικά παγάκια από λευκό ξύδι ή πετάξτε μέσα φλούδες κίτρου μαζί με κρύο νερό.

Πετσέτες

Χρησιμοποιείτε μαλακτικό στις πετσέτες σας; Ποτέ ξανά! Ο λόγος που θα πρέπει να το αποφύγετε είναι ότι εξαιτίας του χάνουν την απορροφητικότητα τους.

Υγραντήρες

Αντί να αλλάζετε απλώς το νερό συχνά, είναι προτιμότερο να το αλλάζετε κάθε μέρα, να καθαρίζετε τον υγραντήρα κάθε τρεις μέρες και να σιγουρέψετε ότι η γύρω περιοχή είναι στεγνή. Επίσης, είναι καλό να τον καθαρίζετε πολύ καλά τουλάχιστον μία φορά το μήνα, αποσυναρμολογώντας τον και τρίβοντας τον με λευκό ξύδι.

Τρίχες κατοικίδιων

Ό,τι και εάν κάνετε, όσες φορές την ημέρα και εάν καθαρίσετε, πάντα κάτι θα σας ξεφύγει. Ο καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε όλες τις τρίχες είναι να βρέξετε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και να περάσετε με αυτό όλα τα έπιπλα.

Δείτε επίσης: 18 Πανεύκολα Κόλπα Καθαρισμού για Τεμπέληδες αλλά και για όσους έχουν Τρέλα με την Καθαριότητα.

Ρούχα γυμναστικής

Και όμως, μόνο το απορρυπαντικό δεν αρκεί για να φύγει η μυρωδιά από τα ρούχα με τα οποία γυμνάζεστε. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να προσθέσετε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Βάλτε τα ρούχα σας στο πλυντήριο όπως κάνετε πάντα και βάλτε το ξύδι στο πρώτο πλύσιμο. Μετά από ένα πλύσιμο χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι σόδας και βάλτε τα ρούχα στο στεγνωτήριο.

Λεκέδες από κόκκινο κρασί

Εάν ο λεκές είναι φρέσκος, ρίξτε αλάτι πριν το «ταμπονάρετε» με χαρτί. Εάν ο λεκές είναι παλιός και έχει στεγνώσει, χρησιμοποιήστε προϊόντα με οξείδιο.

Καφετιέρες

Η γυάλινη καράφα, το καπάκι και το καλαθάκι με το φίλτρο θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά με ζεστό νερό και σαπούνι. Το καυτό νερό είναι λάθος!

Μαχαίρια

Είστε από εκείνους που νομίζουν ότι όλα μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων; Εάν ναι, τότε τα μαχαίρια σας γίνονται λιγότερα κοφτερά με κάθε πλύσιμο. Θα πρέπει να τα πλένετε στο χέρι με ζεστό νερό και καθαριστικό πιάτων.

Σεντόνια

Το να πλένετε μία φορά την εβδομάδα τα σεντόνια πάνω στα οποία κοιμάστε είναι σωστό, αλλά όχι εάν σας αρέσει να τρώτε ή να τσιμπολογάτε στο κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα πλένετε κάθε τρεις μέρες.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ