-

Συνήθειες που μας γερνούν πιο γρήγορα

10 συνήθειες που μας γερνούν πιο γρήγορα
Δίαιτα
Ομορφιά

Πράγματα που κάνουμε και δεν καταλαβαίνουμε οτι επιβαρύνουμε την υγεία και την επιδερμίδα μας

Μπορούμε να τα αποφύγουμε και να καθυστερήσουμε την γήρανση..

Εσείς ποιές απο αυτές αποφεύγετε;

 10 συνήθειες που μας γερνούν πιο γρήγορα

1. Διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (1)

Προκειμένου να αποφύγουμε τις ρυτίδες, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στο να κρατήσουν το δέρμα απαλό και λείο. Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μας στερεί αυτό το στοιχείο, προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος.

2. Πίνοντας με καλαμάκι

 

Όταν πίνουμε με καλαμάκι πρέπει να σουφρώνουμε τα χείλη μας, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν καπνίζουμε. Θα πρέπει λοιπόν να δοκιμάσουμε να πίνουμε απευθείας από το ποτήρι, ενώ αν καπνίζουμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κόψουμε, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της διακοπής θα είναι θεαματικά και εξαιρετικά ωφέλημα.

3. Το να κοιμόμαστε πλάγια

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (3)

Το να κοιμόμαστε πλάγια, με το πρόσωπο μας να πιέζεται από το μαξιλάρι, προκαλεί και αυξάνει τις ρυτίδες στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Οι ειδικοί λένε πως το να κοιμόμαστε ανάσκελα είναι η καλύτερη στάση ύπνου και με αυτόν τον τρόπο διατηρούμαστε νέες, φρέσκες και ξεκούραστες.

4. Λάθος στάση σώματος

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (4)

Η κακή στάση του σώματος εκτρέπει τη ραχοκοκαλιά από την κανονική ευθυγράμμιση της, και ως αποτέλεσμα οι μύες και τα οστά γίνονται υπερβολικά τεταμένα. Αυτές οι βλάβες θα οδηγήσουν σε πόνο και κούραση και συχνά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη παραμόρφωση.

5. Χρήση του αντηλιακού μόνο στις διακοπές

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (5)

Η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τις σκληρές επιδράσεις του ήλιου είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά, επειδή τα σύννεφα μπλοκάρουν μόλις το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

6. Η υπερβολική χρήση του συστήματος θέρμανσης

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (6)

Η υπερβολική χρήση τεχνητών μεθόδων θέρμανσης κάνει τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους πολύ ξηρό. Το δέρμα και τα μαλλιά μας γίνονται επίσης πάρα πολύ ξηρά, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία περισσότερων ρυτίδων. Καλό θα είναι λοιπόν, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη θερμότητα χαμηλότερη στο σπίτι μας.

7. Όχι στη ζάχαρη

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (7)

Όλοι γνωρίζουμε πως η ζάχαρη μας κάνει κακό, αλλά το ίδιο ισχύει και για το στρες και μερικές φορές χρειάζεται να φάμε μια λιχουδιά και να παραδοθούμε σε κάτι γλυκό, αν αυτό μας κάνει χαρούμενους.

8. Βλέπουμε πολύ τηλεόραση

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (8)

Σύμφωνα με μια μελέτη, κάθε ώρα που ξοδεύουμε βλέποντας τηλεόραση το προσδόκιμο της ζωής μας μειώνεται κατά 22 λεπτά. Οι ειδικοί συστήνουν ότι αν είμαστε στον καναπέ ή καθόμαστε στο γραφείο μας, πρέπει να σηκωνόμαστε κάθε μισή ώρα και να περπατάμε.

9. Έλλειψη ύπνου

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (9)

Οι ενήλικες χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμόμαστε αρκετά, όχι μόνο δείχνουμε κουρασμένοι, αλλά μειώνεται και η διάρκεια της ζωής μας. Οι ειδικοί συνιστούν να πηγαίνουμε στο κρεβάτι νωρίτερα αν αντιληφθούμε την έλλειψη ενέργειας, την νοητική βραδύτητα ή την αύξηση του σωματικού βάρους.

10. Στρες λόγω έλλειψης οργάνωσης

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (10)

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το χρόνιο στρες προκαλεί σοβαρές βλάβες στα κύτταρα, οι οποίες μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Μην κολλάτε, ξεχάστε το ρητό «αφήνουμε για αύριο αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα», και προσπαθήστε να κάνετε τα πάντα στην ώρα τους.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ