-

Τρόποι για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό και το σώμα σου όπως είναι (και να μην “ψαρώνεις” με το photoshop)

10 τρόποι για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό και το σώμα σου όπως είναι (και να μην "ψαρώνεις" με το Photoshop)
Photoshop
Ομορφιά
Ψυχολογία

Τα media, το Hollywood αλλά και η βιομηχανία της ομορφιάς και της μόδας παρά τη στροφή σε πιο ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, εξακολουθούν να προωθούν το ιδανικό της νεότητας, της φρεσκάδας, της αδύνατης σιλουέτας.

10 τρόποι για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό και το σώμα σου όπως είναι (και να μην “ψαρώνεις” με το Photoshop)

Με τόσες τέλειες γυναίκες γύρω μας είναι δύσκολo να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι, με τα ψεγάδια του, και πολλές φορές καταλήγουμε να μην έχουμε μια θετική εικόνα για την εξωτερική μας εμφάνιση.

Εάν θέλεις να έχεις μια υγιή αντιμετώπιση της εικόνας σου, να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου, την κοινωνική και τη προσωπική σου ζωή, τότε κάνε 10 βήματα μπροστά και μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου:

1. Δέξου τι μπορείς και τι δεν μπορείς να ελέγξεις

Αν αυτό που σε εμποδίζει να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι μερικά παραπανίσια κιλά ή ονειρεύεσαι ένα fit κορμί, τότε μπορείς να το αλλάξεις. Απόκτησε πιο υγιεινές συνήθειες στη διατροφή σου και κάνε γυμναστική. Αν, όμως, από την άλλη έχεις ανασφάλεια επειδή δεν έχεις το ύψος που θα ήθελες τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις. Μάθε να αποδέχεσαι τα χαρακτηριστικά σου και να τα αγαπάς, αλλά και να βρίσκεις στιλιστικά κόλπα ή tricks ομορφιάς που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο όμορφα με την εμφάνισή σου.

2. Μην συγκρίνεις

Κανείς δεν είναι ίδιος γι’ αυτό μην κοιτάζεις τις φίλες σου ή κορίτσια στα περιοδικά ζηλεύοντας τα χαρακτηριστικά τους. Μπορεί για παράδειγμα να μην σου αρέσει η μύτη σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου ταίριαζε η μύτη της συναδέλφου σου ή πως θα ήσουν εντελώς διαφορετική αν είχες άλλο σχήμα προσώπου. Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι γιατί είναι τέλειο να είσαι μοναδικός.

3. Φρόντισε το σώμα σου

Δεν μπορείς να νιώθεις ανασφάλεια για το σώμα σου, ενώ δεν κάνεις γυμναστική ή κάνεις γυμναστική χωρίς αποτέλεσμα. Προσπάθησε να αποκτήσεις ένα τρόπο ζωής που περιλαμβάνει ασκήσεις που απολαμβάνεις και σε κάνουν να νιώθεις αλλά και να φαίνεσαι στα καλύτερα σου.

4. Μην ζητάς επιβεβαίωση

Δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση από κανέναν για να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση χωρίς να επηρεάζεσαι από την άποψη των άλλων.

5. Μην στηρίζεσαι στα social media

Είναι δύσκολο να είσαι όλη μέρα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να μην επηρεαστείς από την τελειότητα που προσπαθούν να επιδείξουν οι υπόλοιποι. Μην εμπιστεύεσαι τις εικόνες που βλέπεις και μάθε να ξεχωρίζεις το αληθινό από το φτιαχτό.

6. Τα κοpίτσια των διαφημίσεων

Υπάρχουν παντού και σου υπενθυμίζουν ότι θα υπάρχουν πάντα πιο όμορφες, πιο νέες και πιο τέλειες γυναίκες. Πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότερες εικόνες είναι επεξεργασμένες, δεν θα έπρεπε να κρίνεις τη δική σου εμφάνιση βασιζόμενη στην εμφάνιση κάποιου άλλου.

7. Απόκτησε δύναμη

Βρες τη δύναμη που κρύβεις ανακαλύπτοντας τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σου (μόνη σου, χωρίς να ρωτήσεις τους άλλους), αλλά και όσα έχεις καταφέρει σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο στην εμφάνιση αλλά και στα ταλέντα και τις επιτυχίες.

8. Χαμογέλα

Το χαμόγελο και τα θετικά συναισθήματα μπορεί να σε μεταμορφώσουν! Ένας καλοσυνάτος, χαμογελαστός άνθρωπος είναι πάντα πιο όμορφος και ξεχωρίζει, ασχέτως εμφάνισης ή κιλών.

9. Κοινωνική ζωή

Η μοναξιά δεν κάνει καλό στην εμφάνισή σου! Πέρνα χρόνο με τους φίλους σου και ανθρώπους που σε αγαπούν. Η ευτυχία κι η ηρεμία όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να ξεχάσεις τις ανασφάλειές σου αλλά αυτομάτως θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο όμορφη!

10. Αγάπα τον εαυτό σου

Η νεότητα, η ομορφιά, η τελειότητα δεν καθορίζεται από κανόνες, αλλά από εσένα και τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Δεν σου έχουν πει ότι η ευτυχία κι η επιτυχία δεν έχουν καμιά σχέση με την εξωτερική εμφάνιση αλλά με την ομορφιά που έχεις μέσα σου;

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ