-

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες…

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες…
Φύση

Καθημερινά ανακαλύπτουμε τα πιο απίστευτα πράγματα και σας τα παρουσιάσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβάνει πράγματα που υπάρχουν στην Γη και ίσως να μην γνωρίζαμε…

Δείτε τις φωτογραφίες:

Saksaywaman

Αυτή η στοιβάδα από πέτρες και βράχους βρίσκεται στο Περού και ταιριάζουν τόσο καλά μεταξύ τους χωρίς κονίαμα που είναι αδύνατον να περάσεις κάτι ανάμεσα από δύο πέτρες.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα0

Longyou Grottoes.

Αυτές οι ανθρωπογενείς σπηλιές, σκαλισμένες βρέθηκαν στην Κίνα και εξακολουθούν να αποτελούν ένα μυστήριο. Θεωρούνται ότι χρονολογούνται από πριν την δυναστεία του Τσιν (212 π.Χ.) αλλά δεν υπάρχει κανένα αρχείο σχετικά με αυτό. Γιατί κάποιος να κρύψει την ύπαρξη του;

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα1

Το άγιο Owen Moa.

Το ορεινό Moa ήταν ένα πουλί που εξαφανίστηκε πριν από περίπου 500 χρόνια και αυτό ανακαλύφθηκε από ερευνητές που σοκαρίστηκαν από το καλό διατηρημένο νύχι του που βρέθηκε σε μια σπηλιά στο Όρος Όουεν στην Νέα Ζηλανδία. Χρονολογείται περίπου πριν από 3000 χρόνια.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα2

Το χειρόγραφο Βόινιτς

Το χειρόγραφο Βόινιτς παραμένει μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο σχετικά με την αφθονία των θεωριών ως προς την γλώσσα που είναι γραμμένο.

Το 2014 δύο διαφορετικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι έχουν λύσει το μυστήριο. Η μία ομάδα πίστευε ότι ήταν μια εξαφανισμένη Μεξικάνικη διάλεκτος και η άλλη σκέφτηκαν ότι είναι μια κωδικοποιημένη ασιατική γλώσσα.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα3

Η πύλη του Ήλιου Στόουνχεντζ.

Η πύλη του Ήλιου είναι μια δομή από πέτρα που παραμένει ένα κομμάτι μυστηρίου μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στα 13.000 πόδια σε περιοχή  στη Βολιβία όπου μπορεί να προέρχεται από τους πρώτους ανθρώπους που πάτησαν το πόδι τους στην Γη. Τα χαρακτηριστικά της πύλης δείχνουν κάποιο είδος αστρολογικών και αστρονομικών προβλέψεων.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα4

Gobekli Tepe.

Αυτός ο δικτυακός τόπος ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή ενός βουνού στην Τουρκία έκανε πολλά για την περαιτέρω ανάπτυξη των αρχαίων εθίμων. Ο ναός χτίστηκε πριν από την πόλη και γύρω από αυτή.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα5

Το μνημείο Yonaguni.

Υπάρχει ακόμα μεγάλη συζήτηση για το αν αυτή η τεράστια υποθαλάσσια κατασκευή είναι τεχνητή η φτιαγμένη από κάποιο φυσικό τρόπο. Βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Yonaguni, Ιαπωνία και περιέχει επίπεδες άκρες καθώς και γωνίες 90 μοιρών.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα6

L’Anse aux Meadows.

Αυτός ο 1000 ετών χώρος στην Νέα Γη, Κανάδα αποδεικνύει οτι οι άποικοι των Viking  έφτασαν στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο με ιστιοπλοϊκό αλλά και  στην Ινδία.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα7

Σήραγγες από την Εποχή του Λίθου.

Αυτό το τεράστιο δίκτυο υπογείων σηράγγων σε όλη την Ευρώπη από την Σκωτία προς την Τουρκία είναι εντελώς τεχνητές και χρονολογούνται από την εποχή του λίθου. Παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα8

Mohenjo-Daro.

Αυτό το μέρος στο Sindh, Πακιστάν είναι ένας από τους πρώτους αστικούς οικισμούς με τα σημάδια που δείχνουν την καλά σχεδιασμένη πόλη με κοινωνική οργάνωση και σύστημα αποστράγγισης. Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι ζούσαν σε αυτή ήταν περίπου 40.000

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα9

Ένας ημιτελής οβελίσκος.

Αυτός ο Οβελίσκος ήταν σκαλισμένος κατευθείαν από μητρικό πέτρωμα αλλά μετά από ρωγμές και εμφάνιση σε γρανίτη το κτίριο του οβελίσκου εγκαταλείφθηκε. Αυτό το μέρος βρίσκεται στην Αίγυπτο και μπορείτε να δείτε πόσο τεράστιος είναι από τις μικρές φιγούρες των ανθρώπων.

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα10

Πέτρινες σφαίρες στην Κόστα Ρίκα.

Υπάρχουν εκατοντάδες γρανοδιοριτές σφαίρες σε όλη την Κόστα Ρίκα που είναι από πολύ μικρές έως πολύ μεγάλες. Οι αρχαιολόγοι δεν ξέρουν πως βρέθηκαν εκεί…

12 τρελά πράγματα που βρίσκονται στη γη και ίσως να μην γνώριζες… (Φωτογραφίες) - Εικόνα11

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ