Το 1910, η καπνοβιομηχανία Gallaher Ltd. δημοσίευσε 100 κάρτες με πανέξυπνα κόλπα, που είχαν τίτλο «Πώς να το κάνεις».
Ποιος θα το πίστευε, ότι εκατό χρόνια αργότερα θα εξακολουθούσαν να είναι χρήσιμα;
Για να αναζωογονήσουμε τα μαραμένα λουλούδια, τα βάζουμε σε ζεστό νερό. Μέχρι το νερό να κρυώσει, τα άνθη θα έχουν αναζωογονηθεί. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κοτσάνια, και τοποθετούμε τα λουλούδια σε κρύο νερό.
Πλένουμε το εσωτερικό ενός μπουκαλιού, γεμίζοντάς το με νερό και λίγη άμμο. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά.
Βυθίζουμε το λεκιασμένο ρούχο σε γάλα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι λεκέδες θα βγουν.
Για να μάθουμε αν το κρεβάτι μας είναι υγρό, βάζουμε ένα μικρό καθρέφτη ανάμεσα στα σεντόνια. Αν μετά από λίγα λεπτά δούμε ότι ο καθρέφτης σκιάζεται έστω και λίγο, σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ξανακοιμηθούμε σε αυτό το κρεβάτι.
Δεν μπαίνουμε μπροστά του, μένουμε δίπλα του κρατώντας μια ασφαλή απόσταση. Στη συνέχεια, πιάνουμε τα ηνία και σταματάμε σιγά-σιγά το άλογο, με το ελεύθερο χέρι μας.
Απλά προσθέτουμε λίγο ξύδι μέσα στο νερό που βράζει.
Βάζουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα κομμάτι χαρτί και στη συνέχεια του βάζουμε φωτιά. Εάν το βούτυρο είναι αγνό, μυρίζει όμορφα, ενώ αν είναι μαργαρίνη θα αναδίδει μία δυσάρεστη λιπώδης οσμή.
Γεμίζουμε ένα μικρό μπουκάλι με ζεστό νερό, και πατάμε επάνω στο λαιμό του μπουκαλιού, την περιοχή με το θραύσμα. Το ζεστό νερό απορροφά το δέρμα, και σιγά-σιγά το θραύσμα είναι σε θέση να βγει.
Τυλίγουμε καλά την περιοχή με ένα κρύο βρεγμένο πανί, φροντίζοντας πάντα το πανί να παραμένει υγρό. Η εφαρμογή ελαιόλαδου ή μιας αλοιφής, μπορούν επίσης να βοηθήσουν.
Δεν επιτρέπουμε στο βάρος της κανάτας, να ρίξει κάτω το περιεχόμενο.
Γεμίζουμε το άνω ποτήρι με κρύο νερό, ενώ ταυτόχρονα βυθίζουμε το κάτω σε ζεστό νερό.
Κάνουμε μερικές εγκοπές πάνω στο σπίρτο, όμως φαίνεται στην εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, με το που ανάψει η κεφαλή το υπόλοιπο σπίρτο θα αρπάξει αμέσως.
Για να κάνουμε τις πατάτες πιο ξηρές και αλευρώδεις, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι όταν βράζουν. Όταν είναι έτοιμες, αδειάζουμε το νερό και βάζουμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, ανακατεύοντας καλά.
Βυθίζουμε το μαχαίρι σε καυτό νερό για 10-15 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί με αργές κινήσεις.
Γεμίζουμε τα βάζα με άμμο. Με αυτόν τον τρόπο μένουν σταθερά στη βάση τους.
Για να διατηρήσουμε τα αυγά μας φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα δοχείο με αλάτι. Στη συνέχεια αποθηκεύουμε το δοχείο σε ξηρό μέρος.