-
Δροσίστε το παιδί με μια γρανίτα φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς!
Το καλοκαίρι μπαίνει σιγά σιγά και οι επικείμενες ζέστες απαιτούν έξτρα μέτρα αντιμετώπισης, τόσο για εσάς όσο και για τα πιτσιpίκια σας.
Πάρτε λοιπόν καλούπια για γρανίτες, προμηθευτείτε φρέσκα φρούτα και αρχίστε να φτιάχνετε υγιεινές λιχουδιές για να μην τους λείψουν ούτε λεπτό, παγωτά και άλλα αμαρτωλά ζαχαρώδη…
Υλικά:
Οδηγίες:
Βάλτε το καρπούζι, τον δυόσμο και τις ολόκληρες φράουλες στο μπλέντερ μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό και απαλό.
Στα καλούπια, ρίξτε λίγες μπουκίτσες φράουλας, γεμίστε με μίγμα μέχρι τη μέση, βάλτε ακόμη μία στρώση φράουλες και γεμίστε ως επάνω.
Μπήξτε τα ξυλάκια στη μέση και βάλτε στην κατάψυξη για, τουλάχιστον, 3 ώρες.
Υλικά:
Οδηγίες:
Βάλτε το γάλα, τα κάσιους και την μπανάνα στο μπλέντερ μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό και απαλό.
Γεμίστε τα καλούπια με το μίγμα μέχρι τα ¾ περίπου, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας φράουλες και συμπληρώστε με μίγμα ώσπου να γεμίσουν.
Μπήξτε τα ξυλάκια στη μέση και παγώστε για αρκετές ώρες πριν δοκιμάσετε.
Υλικά:
Οδηγίες:
Βάλτε τα μπισκότα σε μια κλειστή σακούλα φαγητού και σπάστε τα σε τρίμματα.
Γεμίστε το ⅓ των καλουπιών με γιαούρτι.
Ρίξτε μέσα λίγο μπισκότο και 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα, ξαναβάλτε γιαούρτι, ακόμη μία στρώση μπισκότο-μαρμελάδα και τελειώστε το γέμισμα με γιαούρτι.
Βάλτε τα ξυλάκια στην κατάψυξη και την επομένη, πρωί-πρωί, απολαύστε τη δροσιά τους.
Υλικά:
Οδηγίες:
Σε μεσαίας έντασης φωτιά, βάλτε το τζίντζερ, το νερό και τη στέβια και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώστε κι αφήστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και ρίξτε το στο μπλέντερ μαζι με το ροδάκινο αφαιρώντας τις φέτες του τζίντζερ.
Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό και απαλό, γεμίστε τα καλούπια, τοποθετήστε τα ξυλάκια και αφήστε να παγώσει καλά πριν το σερβίρετε.
Υλικά:
Οδηγίες:
Βάλτε το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια στο μπλέντερ και ανακατέψτε ώσπου το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Γεμίστε τα καλούπια μέχρι τη μέση, προσθέστε λίγα ολόκληρα μούρα και πιέστε με μια οδοντογλυφίδα ώσπου να βρουν πάτο.
Παγώστε για 15 λεπτά, ίσα- ίσα να σκληρύνουν.
Εν τω μεταξύ, ρίξτε τα υπόλοιπα μούρα μέσα στο μπλέντερ με το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατέψτε ώσπου να πήξει.
Προσθέστε το νέο μίγμα στα καλούπια και παγώστε για, τουλάχιστον, 4 ώρες πριν γευτείτε το μεγαλείο τους.
Λίγα δευτερόλεπτα κάτω από χλιαρό νερό αρκούν για να βγάλετε τη γρανίτα απ’ το καλούπι της.