Άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας λύσουν τα χέρια!

6 άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας λύσουν τα χέρια!
Lifehacks

Συνέχεια μαθαίνουμε ιδέες και λύσεις για μεγάλες ή μικρές δυσκολίες της καθημερινότητάς μας.

Σήμερα θα δούμε 6 τρόπους με τους οποίους το αλουμινόχαρτο μπορεί να μας λύσει τα χέρια, εκεί που δεν το περιμέναμε…

6 άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας λύσουν τα χέρια! (βίντεο)

1. Θέλετε να καθαρίσετε τη σχάρα σας; Απλά τσαλακώστε ένα φύλλο αλουμινίου και θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ πρακτικό σφουγγάρι.

2. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας. Η θερμότητα που θα δημιουργηθεί την ώρα που σιδερώνετε θα κάνει το σιδέρωμα πιο αποτελεσματικό με λιγότερο κόπο!

3. Αν δεν έχετε το κατάλληλο μέγεθος μπαταρίας για τη συσκευή σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο στο σημείο που μένει κενό. Το αλουμίνιο είναι εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού!

(Η λύση αφορά σε περιπτώσεις που έχετε μικρότερο μέγεθος μπαταρίας από το επιθυμητό. Πρόκειται για λύση ανάγκης, αφού θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε την μπαταρία σε μικρό χρονικό διάστημα…)

4. Αν θέλετε να μετακινήσετε βαριά έπιπλα επάνω σε χαλί, δοκιμάστε να τυλίξετε ένα φύλλο αλουμινίου κάτω από τα πόδια του επίπλου.

5. Τελειώσατε το τηγάνισμα και δεν ξέρετε τι να κάνετε με το χρησιμοποιημένο λάδι και λίπος; Βάλτε το σε ένα αυτοσχέδιο μπολ από αλουμινόχαρτο και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια διπλώστε το και πετάξτε το στα σκουπίδια.

6. Θέλετε να ρίξετε κάποιο υγρό σε μικρό σκεύος; Δημιουργήστε ένα χωνί από φύλλο αλουμινίου και κάντε τη δουλειά σας χωρίς ζημιές και… παράπλευρες απώλειες!

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ