-
Όλοι κατά καιρούς έχουμε ιδέες που αστειευόμενοι λέμε ότι θα μας έκαναν πλούσιους!
Κι όμως κάποιοι έγιναν όντως πλούσιοι χάρη σε πατέντες που μας κάνουν να απορούμε, μα ΠΩΣ είναι δυνατόν…
Gadget για τη γενιά του ’90, ήταν το τέλειο δώρο για όσους ήθελαν να “φροντίζουν” ένα pet, χωρίς την έξτρα ευθύνη. Πωλήθηκαν περισσότερα από 70 εκατομμύρια συσκευές, και ήταν τόσο δημοφιλές που κατάφερε να πουλάει 1 παιχνίδι κάθε δευτερόλεπτο!
Και ποιος δεν βάραγε αυτά τα βραχιόλια στο δικό του χέρι αλλά και των φίλων του; Ο Stuart Andrews έγινε πλούσιος από την ιδέα του, καθώς το 1990 τα βραχιόλια αυτά υπολογίζεται ότι του απέφεραν κέρδη $6-8 εκατομμυρίων.
Λατρεμένο παιχνίδι που αν θυμάμαι καλά το αγόραζες σε μια διαφάνεια και ακόμα και αν ήταν παλιό, το έπλενες και ξανακολλούσε!
Ο Ken Hakuta θα είναι σίγουρα ευγνώμων στη μητέρα του, η οποία μετά από ένα ταξίδι της στην Κίνα, του έφερε δώρο μια χλαπάτσα. Ο Ken εντυπωσιάστηκε και αποφάσισε να αγοράσει τα δικαιώματα του προϊόντος έναντι $100.000.
Αρχικά οι πωλήσεις του δεν πήγαιναν καθόλου καλά μέχρι που ένας δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο προϊόν. Αυτή ήταν και η αρχή της επιτυχίας. Μέσα σε λίγους μήνες πούλησε πάνω από 240 εκατομμύρια προϊόντα, και ο Ken κέρδισε περίπου $80 εκατομμύρια.
Πάλι καλά που στη χώρα μας δεν το είδαμε κι αυτό. Ο Gary Dahl κέρδισε $15 εκατομμύρια μέσα σε 6 μήνες από την κυκλοφορία του απίστευτου αυτού προϊόντος. Δεν ήταν άλλο από πέτρες μέσα σε ένα στρώμα από άχυρο.
Τις πούλησε ως κατοικίδια ΜΑΖΙ με ένα εγχειρίδιο για να εκπαιδεύσεις το «κατοικίδιο» σου, καθώς κι ένα κουτί από χαρτόνι ως μέσο μεταφοράς.
Μοσχοπούλησαν τα κινέζικα καρπούζια και ο λόγος της επιτυχημένης πώλησης; Στοιβάζονταν εύκολα στα ράφια….
Αν σας έλεγαν ότι με ένα πουγκάκι γεμισμένο με φασόλια και 2 ραμμένα χνουδωτά αυτιά, και θα γίνεις πλουσιότερος από την Hasbro και τη Mattel, θα το πιστεύατε;
Ε λοιπόν τα Beanie Babies πούλησαν 30000 προϊόντα από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία τους στην Ατλάντα.
Ο Ty Warner, ο εμπνευστής της πατέντας, έκανε κάτι απίστευτο. ΔΕΝ διαφήμισε ποτέ το παιχνίδι και ΔΕΝ το πούλησε σε γνωστές εταιρείες παιχνιδιών. Με αυτό τον τρόπο έκανε το προϊόν του περιζήτητο. Αποτέλεσμα; Σε ένα χρόνο κέρδισε $700 εκατομμύρια.
Ο κύριος που βλέπετε, είναι ο σχεδιαστής του (ίσως) πιο γνωστού logo στην ιστορία. Το smiley ήταν παραγγελία ενός πελάτη που πουλήθηκε μόνο 2 δολάρια.
Τα αδέρφια Bernard και Murray Spain αγόρασαν τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του εικονιδίου και με το επίσης γνωστό σλόγκαν «Have a nice day» άρχισαν να φτιάχνουν το σχέδιο σε ότι κι αν έβρισκαν. Ταχύτατα έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, ενώ η τάση του κορυφώθηκε γύρω στο 1971.
Το 2000 τα αδέρφια πούλησαν την επιχείρηση τους στην εταιρεία Dollar Tree έναντι $500 εκατομμυρίων.
Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια, ανακαλύφθηκε κατά λάθος από τον Richard James όταν του έπεσε ένα ελατήριο από τα χέρια. Το 1945 παρουσίασε το παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια στο Gimbals. Μέσα σε 90 λεπτά είχε πουλήσει 400 παιχνίδια. Τα κέρδη του έφτασαν τα $250 εκατομμύρια.
Θυμάμαι ήταν το ΤΟΡ κόσμημα! Τα δαχτυλιδάκια αυτά άλλαζαν χρώμα ανάλογα με τη διάθεση υποτίθεται… Στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένο από κάποιο υλικό που άλλαζε χρώμα αντιδρώντας στην θερμοκρασία του σώματος. Ήταν πάμφθηνα στην παραγωγή αλλά πούλησαν σαν τρελά!!
Εσείς είχατε κάποιο από αυτά;