-

Σούπερ καταπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη λαδόκολλα!

9 Σούπερ Καταπληκτικοί Τρόποι Για Να Χρησιμοποιήσετε Τη Λαδόκολλα!
Lifehacks
Πατέντες
Σπίτι

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη λαδόκολλα;

Όχι αρκετά! Εδώ είναι 9 καταπληκτικοί τρόποι χρήσης της, που δεν έχουν καμία σχέση με το ψήσιμο!

9 Σούπερ Καταπληκτικοί Τρόποι Για Να Χρησιμοποιήσετε Τη Λαδόκολλα!

 truelife.gr

1. Καθαρίστε ένα ανοιχτήρι. Εάν τα γρανάζια από το ανοιχτήρι έχουν αρχίσει να μαζεύουν βρωμιές και να μη λειτουργούν κανονικά, ανοιγοκλείστε το περνώντας μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλα. Με τον τρόπο αυτό, όλες οι βρωμιές και τα ψίχουλα που έχουν κολλήσει μέσα, θα αφαιρεθούν.

2. Διατηρήστε τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας. Αφού πλύνετε και στεγνώσετε τα ξύλινα μπολ που έχετε στην κουζίνα, καλύψτε τα με λαδόκολλα για να τα διατηρήσετε σαν καινούργια. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για τη φύλαξη της ξύλινης επιφάνειας κοπής, ώστε να είναι πάντα καθαρή και ασφαλής από τα επικίνδυνα βακτήρια.

3. Δώστε λάμψη στις επιφάνειες χρωμίου. Η βρύση είναι ένα από τα σημεία της κουζίνας που δύσκολα διατηρούνται καθαρά. Για να την κρατήσετε μακριά από τις αντιαισθητικές δαχτυλιές, σκουπίστε τη με ένα κομμάτι λαδόκολλας. Το ίδιο ισχύει για όλες τις επιφάνειες με χρώμιο.

4. Αυτοσχέδιο καπάκι κατσαρόλας. Έχετε ξεκινήσει το μαγείρεμα του αγαπημένου σας φαγητού, όταν διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να βρείτε το καπάκι. Μην απελπίζεστε! Κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε στρογγυλό σχήμα που να ταιριάζει στο άνοιγμα της κατσαρόλας και ανοίξτε μια τρύπα στη μέση ώστε να μπορεί ο ατμός να διαφεύγει.

5. Καθαρίστε το πάτωμα. Προσαρμόστε ένα κομμάτι λαδόκολλας στη σκούπα σας και σκουπίστε όπως συνήθως. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο καλά κολλάει η σκόνη στη λαδόκολλα!

6. Ξεκολλήστε ένα φερμουάρ. Ένα μπλοκαρισμένο φερμουάρ μπορεί να καταστρέψει και το πιο καλό ρούχο. Δεν χρειάζεται να εκνευρίζεστε. Απλά τρίψτε τα δόντια του φερμουάρ με λαδόκολλα μέχρι να ξεμπλοκάρει.

7. Προστατέψτε τα ρούχα σας από το ξεθώριασμα. Μην αφήνετε τα ευαίσθητα και πολυτελή υφάσματα να ξεθωριάσουν με τον χρόνο και το φως. Τυλίξτε αυτά τα πολύτιμα υφάσματα, όπως το νυφικό σας, με λαδόκολλα.

8. Προστατέψτε την κεραία του αυτοκινήτου σας. Τρίψτε με λαδόκολλα την κεραία του αυτοκινήτου για να κρατήσετε μακριά τη βρωμιά, τη σκόνη και τα έντομα. Αυτή η τακτική θα βελτιώσει και τη ραδιοφωνική λήψη.

9. Καλύτερο σιδέρωμα. Το τρίψιμο της σιδερώστρας με λαδόκολλα, θα την κάνει πιο λεία και έτσι το σίδερο θα γλιστράει πιο εύκολα την ώρα του σιδερώματος.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ