-

Αφράτα και λαχταριστά Γερμανικά ψωμάκια Buchteln

Αφράτα και λαχταριστά Γερμανικά ψωμάκια Buchteln
Γλυκά

Αφράτα και λαχταριστά Γερμανικά ψωμάκια Buchteln

Δείτε τη συνταγή:

Συστατικά:

  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά
  • 1/4 Λιτρο χλιαρο γαλα
  • 100 γρ ζαχαρη
  • 100 γρ βουτυρο
  • 1 αυγο
  • μια πρεζα αλατι
  • ξύσμα απο ενα λεμονι
  • 500 γρ αλευρι , ίσως και παραπάνω, θα δείτε εσείς
  • και για την φορμα βουτυρο

Αφράτα και λαχταριστά Γερμανικά ψωμάκια Buchteln

Οδηγίες

  1. Βάζουμε την μαγια, το μισο απο το γαλα, ενα κουταλακι  ζαχαρη σε μια λεκανη και τα ανακατεβουμε καλα. Το βαζουμε σε ενα ζεστο μερος για  περιπου 15λεπτα να φουσκωσει.
  2. Λιωνουμε το μισο βουτυρο,βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη και το προζυμι  που εχουμε κανει  και τα ανακατευουμε καλα, με το μιξερ
  3. Το αυγο ,το αλατι και το ξυσμα απο το λεμονι,τα βαζουμε και αυτα μαζι και κοσκινιζουμε και το αλευρι απο πανω. Χτυπαμε με τον Γαντζο για 10 λεπτα,αν χρειαστει , βάζουμε ακομα λιγο αλευρι,να μην κολλαει  στην λεκανη μας.
  4. Το σκεπαζουμε για 45 λεπτα σε ενα ζεστο μερος,να φουσκωσει και να μας γινει  διπλο.
  5. Αλειφουμε το ταψακι μας και αρχιναμε να δουλευουμε την ζυμη μας.Την πλαθουμε μια φορα ακομα καλα.
  6. Μοιραζουμε την ζυμη μας σε 15 κομματια,  εγω τα ζυγιζω για να ειμαι σιγουρη οτη ειναι τα ιδια.
  7. Τα βαζουμε στο ταψι, σε μια μικρη απόσταση  το ενα απο το αλλο γιατι θα φουσκώσουν.Τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν για 15 λεπτα και λιωνουμε το υπολοιπο βουτυρο και τα αλειφουμε απο πανω.
  8. Εχουμε προθερμάνει  το φουρνο μας στους  200ο και τα ψηνουμε για 30 λεπτα. Κανουμε δοκιμη  να δουμε αν ειναι ψημενα,με ενα ξυλο απο σουβλακι  που κανουμε η κατι αλλο!!!!!!
  9. Ειναι νοστιμα ζεστα,με μια σαλσα βανιλια,ζεστη!

Απολαύστε τα!!

Αφράτα και λαχταριστά Γερμανικά ψωμάκια Buchteln

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ