-
Είναι νόστιμες, γρήγορες και νηστίσιμες, αφού αυτές οι κρέπες δεν έχουν ούτε γάλα, ούτε αυγά.
Θα τις γεμίσετε με γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα και τα παιδιά σίγουρα θα τις λατρέψουν!
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2- 2 1/2 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια του γλυκού bakin powder
6 κ.σ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη
Σπορέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το bakin powder, ώστε να φτιάξουμε έναν αραιό χυλό
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη) να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (λιγότερο από μια κουτάλα)
Γυρίζουμε το τηγάνι γύρω γύρω να απλωθεί παντού η ζύμη
Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά (περίπου 1-2 λεπτά), την γυρίζουμε και από την άλλη με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό) και την βγάζουμε από το τηγάνι
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη άχνη.