-

Το αλφάβητο… από το διάστημα

Διάστημα
Πλανήτης

Και ποιος από εμάς δεν έχει παίξει το παιχνίδι με τα σύννεφα όπου προσπαθούσαμε να βρούμε αντικείμενα, ζώα ή και πρόσωπα με τους σχηματισμούς που έκαναν.

Ένας εμπειρογνώμονας πήγε το παιχνίδι ένα βήμα παραπέρα και βρήκε ολόκληρο το αλφάβητο από εικόνες όλου του πλανήτη μας, χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες της NASA και φωτογραφίες αστροναυτών.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών, τελικά συγκεντρώθηκαν 26 διαφορετικές εικόνες που μοιάζουν με κάθε ένα από τα γράμματα του αλφαβήτου. «Πριν από μερικά χρόνια, ενώ εργαζόταν σε ένα project για τις δασικές πυρκαγιές, το V εμφανίστηκε σε μένα σε μια δορυφορική εικόνα με το νέφος πάνω από τον Καναδά» ο Adam Voiland, ένας επιστημονικός συγγραφέας για το Nasa Earth Observatory έγραψε σε ένα πρόσφατο άρθρο.

«Αυτή η εικόνα με έκανε να αναρωτιέμαι: μπορώ να εντοπίσω και τα 26 γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου χρησιμοποιώντας μόνο δορυφορικές εικόνες της NASA και φωτογραφίες αστροναυτών;» είπε. Ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους του φανατικούς της επιστήμης και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν για την κατάρτιση μιας γκαλερί που ο ίδιος αποκαλεί: «Διαβάζοντας τις αλφάβητο από το Διάστημα».

Ο Voiland εξήγησε ότι κάποια γράμματα, όπως το Ο και C, ήταν εύκολο να εντοπιστούν, αλλά είχε μια δύσκολία να βρει άλλα όπως τα Α, Β και R. Έλαβε από τους συναδέλφους του εντυπωσιακές εικόνες από διάφορα μέρη του πλανήτη, βουνά και ποτάμια, θάλασσες και πεδιάδες. Τελικά, τα γράμματα του αλφαβήτου βρέθηκαν σε ποτάμια, φυτοπλαγκτόν, υφάλους ωκεανών και άλλες εκθαμβωτικές θεομηνίες. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό με τα στοιχεία της φύσης να συνθέτουν το αγγλικό αλφάβητο.

Δείτε τις φωτογραφίες!

Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα1 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα2 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα3 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα4 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα5 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα6 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα7 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα8 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα9 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα10 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα11

Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα12 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα13 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα14 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα15 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα16 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα17 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα18 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα19 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα20 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα21 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα22 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα23 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα24 Το αλφάβητο… από το διάστημα - Εικόνα25
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ