-

«Αν έρθεις αύριο στο σχολείο θα σε σφάξω»: Καθηγητής απείλησε μαθητή γυμνασίου στη Μεταμόρφωση

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα σε σχολείο της Μεταμόρφωσης, όπου καθηγητής απείλησε έναν μαθητή γυμνασίου, υποστηρίζοντας πως θα τον σκοτώσει.

«Αν έρθεις την Τρίτη στο σχολείο θα σε σφάξω, και όποιο παιδί βρίσκεται δίπλα σου», είπε χαρακτηριστικά ο 67χρονος μαθηματικός που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και έφερε πάνω του σουγιά με λεπίδα που ξεπερνούσε σε μήκος τα 22 εκατοστά.

Ο ανήλικος μαθητής επέστρεψε θορυβημένος στο σπίτι του και ενημέρωσε τη μητέρα του για το περιστατικό. Η γυναίκα μετέβη την επόμενη μέρα στο σχολείο και διαμαρτυρήθηκε στον γυμνασιάρχη για την απειλητική στάση του καθηγητή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ώρα που η μητέρα βρισκόταν στο γραφείο του γυμνασιάρχη, ακούστηκαν φωνές από την τάξη του γιου της.

Η γυναίκα κατευθύνθηκε προς την αίθουσα όπου είδε τον μαθηματικό να φωνάζει στο παιδί «Είσαι τρελός. Θα σε σφάξω». Αμέσως ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση και λίγο αργότερα αστυνομικοί συνέλαβαν τον καθηγητή, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε τελικά με αναστολή και έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα.

Όπως προκύπτει, στο παρελθόν είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή που τοποθετούνταν σε διαφορετικά σχολεία ή και σε γραφεία. Οι καταγγελίες αφορούσαν λεκτικές ύβρεις και απειλές, για τις οποίες δεν είχαν ληφθεί μέτρα.

[lifo.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ