-

Αντίο σπυράκια με φυσικούς τρόπους

Αντίο σπυράκια…με φυσικούς τρόπους
Lifehacks
Ομορφιά

Σε κανέναν μας δεν αρέσει η ακμή. Απο την εφηβεία μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που το στρες θα αναλάβει τα ηνία, ή που η διατροφή μας αρχίζει να ξεφεύγει από την σωστή και υγιεινή οδό, θα δούμε να ξεπετάγονται στο πρόσωπό μας τα ενοχλητικά σπυράκια.

Αντίο σπυράκια…με φυσικούς τρόπους

Πώς μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε ακίνδυνα;

Βρήκαμε μερικούς πανεύκολους τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα σπυράκια, χρησιμοποιώντας τροφές και υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Πάστα από κουρκουμά

Το μπαχαρικό κουρκουμάς έχει αντισηπτικές ιδιότητες, που καταπολεμούν τα βακτήρια που θα δημιουργήσουν ένα σπυράκι. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά με λίγες σταγόνες νερό, για να φτιάξετε μια πηχτή πάστα, και έπειτα τοποθετήστε την πάνω στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Αφήστε την για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε για πέντε με έξι ημέρες.

Χυμός από μέντα

Τα φύλλα της μέντας δροσίζουν και έχουν επίσης αντισηπτικές ιδιότητες. Πάρτε αρκετά φρέσκα φύλλα μέντας και λιώστε τα σε ένα γουδί, για να φτιάξετε μια πάστα. Έπειτα, από αυτή την πάστα προσπαθήστε να βγάλετε τον χυμό και απλώστε τον στο πρόσωπό σας πριν τον ύπνο. Αφήστε τον στο πρόσωπό σας ενώ κοιμάστε, και το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και σαπούνι με ουδέτερο pH. Επαναλάβετε για τέσσερις με πέντε ημέρες.

Χυμός λεμονιού

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να καταπολεμήσετε τα σπυράκια είναι ο χυμός λεμονιού. Πλούσιος σε βιταμίνη C, μπορεί να τα ξηράνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζεστε δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, και απλώστε τον με λίγο βαμβάκι πάνω στα σπυράκια. Αφήστε τον για 20 λεπτά, και έπειτα ξεπλύνετε. Επαναλάβετε δύο με τρεις φορές την ημέρα, για τέσσερις ημέρες.

Κανέλα

Χρησιμοποιήστε δύο κουταλιές του γλυκού κανέλα και αναμείξτε τις με μια κουταλιά της σούπας μέλι και χυμό λεμονιού. Φτιάξτε μια πάστα και απλώστε την πάνω στα σπυράκια. Αφήστε την για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε, επίσης, να την αφήσετε στο πρόσωπό σας και όλο το βράδυ.

Μέλι

Το μέλι περιέχει φυσικά αντιβιοτικά, και μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα μας. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι μέσα σε μέλι και απλώστε το πάνω στα σπυράκια. Αφήστε το για 15 με 20 λεπτά, και ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα, για αρκετές ημέρες, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ