Οι άντρες προτιμούν γυναίκες με καμπύλες – Βουνό το δίκιο τους

Άλλη μια έρευνα αμερικάνικου Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε ότι δηλαδή οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με πλούσιες καμπύλες. Οι επιστήμονες αποδίδουν την ξεκάθαρη πλέον προτίμηση των αντρών για τις γυναίκες με καμπύλες συγκεκριμένα σε εξελικτικούς λόγους.

Οι άντρες προτιμούν γυναίκες με καμπύλες – Βουνό το δίκιο τους (φωτο) - Εικόνα 1

Οι ερευνητές ζήτησαν από άνδρες να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα διαφόρων γυναικών που είδαν σε φωτογραφίες. Παρατήρησαν λοιπόν ότι οι άνδρες ξεκάθαρα προτιμούσαν γυναίκες με καμπύλες, συγκεκριμένα, ιδιαίτερα τονισμένα οπίσθια.

Οι άντρες προτιμούν γυναίκες με καμπύλες – Βουνό το δίκιο τους (φωτο) - Εικόνα 2

Για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, οι ειδικοί έκαναν και δεύτερη μελέτη ώστε να αποσαφηνίσουν αν η προτίμηση στην οσφυϊκή καμπυλότητα οφειλόταν στο μέγεθος των οπισθίων ή στην ίδια την γωνία της οσφυϊκής καμπύλης. Τελικά, επιβεβαίωσαν ότι οι άνδρες εξακολουθούσαν να προτιμούν γυναίκες με οσφυϊκή καμπυλότητα κοντά στο βέλτιστο όριο, ακόμα κι αν εκείνες είχαν μικρότερα οπίσθια.

Οι άντρες προτιμούν γυναίκες με καμπύλες – Βουνό το δίκιο τους (φωτο) - Εικόνα 3

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, στα αρχαία χρόνια, μια τέτοια οσφυϊκή γωνία σήμαινε ότι οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες μια εγκυμοσύνης.

Οι άντρες προτιμούν γυναίκες με καμπύλες – Βουνό το δίκιο τους (φωτο) - Εικόνα 4

«Η συγκεκριμένη δομή της σπονδυλικής στήλης έδινε στις γυναίκες την ισορροπία που χρειάζονταν ώστε να μοιράζουν σωστά το βάρος στους μηρούς τους, άρα αυξάνονταν οι πιθανότητες τεκνοποίησης και μειωνόταν ο κίνδυνος σπονδυλικών βλαβών.

Οι άνδρες λοιπόν προτιμούσαν τις συγκεκριμένες γυναίκες για να ζευγαρώσουν καθώς πίστευαν ότι ήταν ικανότερες να «φιλοξενήσουν» το έμβρυο σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά και να διεκπεραιώσουν πολύδυμες κυήσεις χωρίς επιπλοκές» , αναφέρει η έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ