-

Από την Αλεξανδρούπολη στην Αμερική: Μαθητής εξασφαλίζει υποτροφία στο διάσημο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Ο Δημήτρης Δελιακίδης, ένας μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, κέρδισε μια πλήρη υποτροφία για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN) στις ΗΠΑ. Αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από μια σειρά επιτυχημένων συμμετοχών σε διαγωνισμούς, τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και την απόκτηση ενός Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας στην ηλικία των 16 ετών.

Ο Δημήτρης εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια μετά από εξετάσεις στο Αμερικανικό Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Επέλεξε να σπουδάσει στο τμήμα Electrical Engineering and Applied Sciences του Πανεπιστημίου UPENN με πλήρη υποτροφία. Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, κατατάσσοντας στην 5η θέση των καλύτερων πανεπιστημίων της Αμερικής.

Οι δάσκαλοι του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Δημήτρη Δελιακίδη, καθώς οι προσπάθειες και η υπομονή του ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπομονής και της επιμονής, αρετές που πάντα ανταμείβονται κάποια στιγμή. Συγχαρητήρια Δημήτρη και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πορεία που έχεις επιλέξει! Θερμά συγχαρητήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ