-

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα
Γλυκά

Ένα υπέροχο γλυκό που μοσχοβολάει σοκολάτα και πορτοκάλι!

Φτιάξτε το με την οικογένεια σας το Σαββατοκύριακο και απολαύστε!

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’

Χρόνος Ψησίματος: 45’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 10

Υλικά

1 μέτριο πορτοκάλι, ακέρωτο
1 κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο (200 γρ.)
3 μέτρια αυγά
160 gr. γιαούρτι στραγγιστό
195 gr. ζάχαρη λευκή
90 ml. σπορέλαιο της επιλογής μας
270 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml. λικέρ πορτοκάλι ή Μεταξά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κλωναράκι βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνης
100 ml. κρέμα γάλακτος

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Εκτέλεση

1) Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το βάζουμε ολόκληρο σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό νερό να βράσει για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων.

2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Ψιλοκόβουμε τη μισή κουβερτούρα (100 gr.) και την ανακατεύουμε με το αλεύρι.

3) Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά, στο μίξερ, μόλις πάρουν κρεμώδη υφή και αφρατέψουν προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την βανίλια και το πολτοποιημένο πορτοκάλι.
Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα, με προσεκτικές κινήσεις ώστε να κρατήσουμε το μείγμα αφράτο. Τέλος προσθέτουμε το λικέρ.

4) Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα, που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 175ο C για περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

5) Ετοιμάζουμε το γλάσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και περιχύνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα,
την οποία έχουμε ψιλοκόψει, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Περιχύνουμε το κέικ και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Το πορτοκάλι θα πρέπει να είναι μετρίου μεγέθους, εναλλακτικά μόλις το πολτοποιήσουμε, κρατάμε από αυτό περίπου 150 gr.
– Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού γλασαρισμένες.
– Αν το πορτοκάλι είναι κερωμένο, τρίψτε το στο τρίφτη ξύνοντας ένα στρώμα από την επιφάνειά του.
– Δεν παραλείπουμε να ανακατέψουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το αλεύρι διαφορετικά τα κομματάκια σοκολάτας θα καθίσουν στον πάτο της φόρμας.
– Μπορούμε να φτιάξουμε το κέικ με λεμόνι ή μανταρίνι, ακριβώς με την ίδια διαδικασία.
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σπορέλαιο, αντικαθιστούμε με ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο) ή λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
– Αν η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μακρόστενη, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βρέξει και στύψει καλά.
– Μπορούμε να αρωματίσουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
– Το κέικ μπορεί να φτιαχτεί με οποιαδήποτε άλλη κουβερτούρα Nestlé Dessert.

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ