-
Απλό και πολύ λαχταριστό γλυκάκι:
Υλικά :
για 2-4 άτομα
2 πολύ ώριμα αβοκάντο πολτοποιημένα
112 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ρόφημα από στιγμιαίο καφέ
πρέζα αλάτι
Ψιλοκομμένα φιστίκια ή φυλλαράκια μέντας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το λάδι καρύδας, μέλι και στιγμιαίο καφέ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει. Βάζετε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με το λάδι καρύδας και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε τα αβοκάντο και χτυπάτε ελαφρά με ένα σύρμα ή πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Βάζετε τη μους σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε διακοσμημένη με φυλλαράκια μέντας ή ψιλοκομμένα φιστίκια.