-

Αβοκάντο και σοκολάτα:Μια “βελούδινη” μους

Αβοκάντο και Σοκολάτα: Μια "βελούδινη" μους
Γλυκά

Αβοκάντο και Σοκολάτα: Μια “βελούδινη” μους

Απλό και πολύ λαχταριστό γλυκάκι:

Υλικά :

για 2-4 άτομα

2 πολύ ώριμα αβοκάντο πολτοποιημένα

112 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας ρόφημα από στιγμιαίο καφέ

πρέζα αλάτι

Ψιλοκομμένα φιστίκια ή φυλλαράκια μέντας  για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το λάδι καρύδας, μέλι και στιγμιαίο καφέ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει. Βάζετε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με το λάδι καρύδας και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε τα αβοκάντο και χτυπάτε ελαφρά με ένα σύρμα ή πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Βάζετε τη μους σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο.

Σερβίρετε διακοσμημένη με φυλλαράκια μέντας ή ψιλοκομμένα φιστίκια.

Αβοκάντο και Σοκολάτα: Μια "βελούδινη" μους

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ