-

Δανιήλ Κολανιάν: Ο 15χρονος βραβευμένος πιανίστας από την Κοζάνη που εντυπωσιάζει

20

Ο Δανιήλ Κολανιάν, ένας πρωτοετής μαθητής του 1ου Λυκείου Γέρακα, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής 2023, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Παρά το γεγονός ότι ο Δανιήλ, 15 ετών, ήταν ο νεότερος στην κατηγορία των εφήβων 15 έως 18 ετών, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την εξαιρετική του δεξιοτεχνία και την μοναδική εκφραστικότητά του.

Ο Δανιήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 2008 και ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία εξι ετών. Η μητέρα του κατάγεται από την Λυγερή Κοζάνης. Τον Ιούλιο του 2022, εισήχθη στην Θερινή Μουσική Ακαδημία των Βρυξελλών, όπου παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2023, παρακολούθησε μαθήματα στη θερινή μουσική ακαδημία του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Σε ηλικία 14 ετών, παρουσίασε το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ, στα πλαίσια του “Athens City Piano Festival”.

Στις 27 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παίξει στο πιάνο έργα του F. Liszt, στη διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Στάθη Καλύβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ