-

«Δεν ξέρω τι φύλο είμαι, ακόμα το ψάχνω»: Αγνώριστη η Λία του GNTM, 3 χρόνια μετά – Ο εφιάλτης των γονιών της

gossip

Η Λία Τσουζντάν, έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM και κατάγεται από την Ουκρανία. Στην Ελλάδα ήρθε το 2018, αφήνοντας πίσω την οικογένεια της, για να σπουδάσει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με πείσμα και επιμονή κατάφερε να μάθει ελληνικά σε 2 μόλις μήνες. Όταν ήταν 13 ετών, scouters στην Ουκρανία της είχαν προτείνει να ασχοληθεί με το modelling, αλλά δεν το ακολούθησε τότε. Δηλώνει αντισυμβατικό κορίτσι, που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, όπως το boxing και το muay thai, ακούει metal μουσική και γράφει ποιήματα και μυθιστορήματα.

Η δυσφορία φύλου: «Δεν έχω αποφασίσει αν είμαι άντρας ή γυναίκα»

«Όταν ήμουν πιο μικρή κάποιες στιγμές έκανα πράγματα διαφορετικά και έλεγα κάτσε τα κάνει αυτά ένα κορίτσι; Έπαιζα μπάλα, μου άρεσε το μποξ, ντυνόμουν πιο χύμα. Δεν είναι τόσο δεκτό για μια γυναίκα με αυτά τα στερεότυπα. Πολλές φορές σε κρίνουν από το ντύσιμο. Για μένα έχει να κάνει με τα πάντα, όχι μόνο με το ντύσιμο. Είναι με τη συμπεριφορά σου, την τάση σου. Με ενοχλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί είμαι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στην πατριαρχεία.

Το πώς πρέπει να ντυθώ, να είμαι για να αρέσω στους άντρες. Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Δεν το έχω συζητήσει με κάποιον ειδικό. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, είναι ένα ταξίδι. Δεν ορίζω τον εαυτό μου κάπως συγκεκριμένα, είναι ένα ψάξιμο όλο αυτό», είχε δηλώσει η Λία Τσουζντάν.

Οι φοβίες

«Έχω κάποια περίεργα πράγματα που φοβάμαι τύπου να ξυπνήσω και να χτυπήσω το κεφάλι μου από ντουλάπα κάτι τέτοιο. Ή να περπατάω στη σκάλα και να πάω να πέσω και να βγάλω όλα τα δόντια μου γιατί φοράω και σιδεράκια οπότε θα πονέσει διπλά», έχει δηλώσει η Λία Τσουζντάν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα λόγια πικρίας

Το τελευταίο διάστημα η Λία Τσουζντάν πικραμένη για όσα διαδραματίζονται στην πατρίδα της είπε: «Και πώς να πιστέψω στον Θεό εγώ όταν το σπίτι μου έγινε κόλαση; Από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό δεν είχα όρεξη να κάνω το οτιδήποτε, ένιωθα τύψεις ότι δεν αξίζω να είμαι εδώ και να έχω τη ζωή μου. Δεν ήθελα να βλέπω ανθρώπους, να μιλάω, δεν είχα όρεξη να ζω κανονικά, να δουλεύω. Μετά σκέφτηκα ότι πραγματικά πρέπει να δουλεύω, είναι όλα πάνω μου αυτή τη στιγμή.

Οι δικοί μου έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχει βομβαρδιστεί όλη η πόλη μου. Μου έδωσε ένα κίνητρο ότι πρέπει να συνεχίσω κι ας λένε ό,τι λένε οι άλλοι.

Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για να προσφέρω την καλύτερη ζωή σε μένα και τους δικούς μου στο κοντινότερο μέλλον» είχε εξομολογηθεί στο TLIFE.

Σε άλλη της συνέντευξη έχει δηλώσει για το ίδιο θέμα: «Στην πολυκατοικία που μένουν οι γονείς μου υπάρχει καταφύγιο. Κανείς δεν περίμενε να γίνει πόλεμος το 2022. Δεν πρόλαβαν ούτε να ψωνίσουν, γιατί ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί. Οι γονείς μου δεν μπορούν να φύγουν από την Ουκρανία. Τους άντρες κάτω των 60 δεν τους αφήνουν να φύγουν γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να μπουν στον στρατό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ