-

Διαρροή Κανονισμών Facebook: Επιτρεπτές και οι απόπειρες αυτοκτονιών σε ζωντανή σύνδεση

Διαρροή Κανονισμών Facebook: Επιτρεπτές και οι απόπειρες αυτοκτονιών σε ζωντανή σύνδεση
Facebook

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην δημοσιότητα αναφορικά με τους κανονισμούς του Facebook που διέρρευσε ο Guardian.

Διαρροή Κανονισμών Facebook: Επιτρεπτές και οι απόπειρες αυτοκτονιών σε ζωντανή σύνδεση

huffingtonpost.gr

Η βρετανική εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως ορισμένες μορφές βίας θεωρούνται αποδεκτές από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Για παράδειγμα το να «σκοτώσει κάποιος τον Τραμπ» ή να αρχίσει να μαχαιρώνει κόσμο για να γίνει η «απόλυτη απειλή κατά των ζιονιστών» συνιστούν απαγορευμένες εκφράσεις, σύμφωνα με το Facebook. Το να αρχίσει κανείς να χτυπά κοκκινομάλληδες, να απειλεί ότι θα σκοτώσει κόσμο ή ότι θα χτυπήσει μικρά παιδιά και υπέρβαρους ανθρώπους, είναι απολύτως αποδεκτό, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα επιτρέπει και τις απόπειρες αυτοκτονιών σε ζωντανή μετάδοση, καθώς δεν επιθυμεί να «λογοκρίνει ή να τιμωρεί ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και θέλουν να επιδιώξουν να αυτοκτονήσουν».

Σύμφωνα με τα έγραφα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, τα βίντεο θα αφαιρούνται μόνο όταν δεν θα μπορεί να παρασχεθεί πλέον βοήθεια σε αυτά τα άτομα, αν και ίσως να παραμένουν στην σελίδα εάν αξίζει να χρησιμοποιηθούν από τα μέσα ενημέρωσης.

«Τώρα βλέπουμε περισσότερα βίντεο – συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκτονιών- τα οποία μοιράζονται στο Facebook. Δεν θέλουμε να λογοκρίνουμε ή να τιμωρήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και θέλουν να αυτοκτονήσουν. Οι ειδικοί μας είπαν ότι για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων, είναι καλύτερο να τους αφήσετε να βρίσκονται σε ζωντανή μετάδοση, καθώς έρχονται σε επικοινωνία με όσους παρακολουθούν», είπε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ